Ispanijos premjeras Marianas Rachojus: mūsų bankų sistemos gelbėti nereikės

Ispanijos premjeras Marianas Rachojus: mūsų bankų sistemos gelbėti nereikės

Ispanijos ministras pirmininkas Marianas Rachojus (Mariano Rajoy) kaltę dėl išaugusios Ispanijos skolinimosi kainos suvertė nerimui dėl euro zonos ateities ir dar kartą atmetė spekuliacijas, kad šalis siekia gauti tarptautinę finansinę pagalbą, skirtą atgaivinti sunkumų prislėgtą bankų sektorių.

"Smarkiai nerimaujama dėl euro zonos ateities, todėl kai kurių šalių skolinimosi kaina yra labai aukšta. Todėl būtų labai gerai aiškiai pasakyti, kad kelio iš euro zonos nėra", - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė M. Rachojus.

"Ispanijos bankų sektoriaus gelbėti nereikės", - pridūrė jis ir pritarė siūlymams, kad lėšos iš liepą įsigaliosiančio euro zonos gelbėjimo fondo bankams būtų skiriamos tiesiogiai.

Jis taip pat sakė, kad dėl 19 mlrd. eurų bankui "Bankia" skirtos paramos nebus imtasi naujų apkarpymų ar mokesčių didinimų ir kad ši parama nepaveiks planinių viešojo deficito rodiklių.

Skirtumas tarp Ispanijos ir Vokietijos dešimties metų trukmės vyriausybės obligacijų pelningumo pirmadienį padidėjo iki 509 bazinių punktų ir pasiekė rekordiškai aukštą lygį.

Ispanijos dešimties metų trukmės valstybės obligacijų pelningumas nuo sesijos pradžios padidėjo 15 bazinių punktų, iki 6,46 proc.

Graikija, Portugalija ir Airija tarptautinės finansinės paramos buvo priverstos prašyti, kai jų skolinimosi kainos viršijo 7 proc. ribą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder