Internetinės kompanijos atsisako šnipinėti britų vartotojus

Internetinės kompanijos atsisako šnipinėti britų vartotojus

Didžiausios internetinės kompanijos savo kreipimesi į Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministrę Terezą Mei (Theresa May) pranešė apie savo atsisakymą bendradarbiauti su ministerija naujoje britų valdžios inicijuotoje vartotojų kontrolės programoje, informuoja "The Guardian".

Penkios didžiausios internetinės kompanijos - "Yahoo!", "Microsoft", "Google", "Facebook" ir "Twitter" - savo kreipimesi į ministeriją pareiškė, kad jų siūloma "seklių chartija" (taip įstatymo projektą jau spėjo pakrikštyti žiniasklaida) kainuos per brangiai; be to, ši iniciatyva gana kontroversiška. Laiške teigiama, kad ministerijos idėja įpareigoti internetines kompanijas išsaugoti visus britų vartotojų asmeninius duomenis vienus metus, gali turėti rimtų padarinių didžiajai Britanijai - net kainuoti vieną pirmaujančių vietų tarp labiausiai išsivysčiusių aukštųjų technologijų srityje šalių.

Klausimas dėl vadinamosios "seklių chartijos", kuri leistų specialiosioms tarnyboms nuodugniai patikrinti internetinį britų vartotojų aktyvumą ir taip užkirsti kelią teroro išpuoliams, Didžiojoje Britanijoje svarstomas kelerius metus.

Šalies Vidaus reikalų ministerijos manymu, papildomi susirašinėjimo internetu ir mobiliaisiais telefonais kontrolės mechanizmai leis užkirsti kelią tokiems incidentams. Britų ministerija tikėjosi, kad didžiausios internetinės kompanijos, įsikūrusios JAV, gera valia bendradarbiaus su valdžia.

Vienas pagrindinių įstatymo projekto priešininkų britų vyriausybėje yra Liberalų demokratų partijos lyderis Nikas Klegas (Nick Clegg), kuris 2013 m. balandį griežtai kritikavo "seklių chartiją" ir savo prieštaravimus dėl šio įstatymo projekto esmės išsakė Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui Deividui Kameronui (David Cameron) ir vidaus reikalų ministrei T. Mei.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder