Į Europos akcijų rinką sugrįžo nerimas

Į Europos akcijų rinką sugrįžo nerimas

Pirmadienį Europos akcijų rinka smunka, nes dėl prastų duomenų apie Vokietijos gamybos sektorių, politinės nežinomybės Prancūzijoje ir Nyderlanduose smuko investuotojų pasitikėjimas, informuoja BBC.

Didžiosios Britanijos indeksas FTSE 100 smuko maždaug 1,5 proc. Vokietijos indeksas DAX ir Prancūzijos CAC 40 sumažėjo po maždaug 2,5 proc.

Sekmadienį dabartinis Prancūzijos prezidentas Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy) pralaimėjo pirmąjį prezidento rinkimų turą socialistų kandidatui Fransua Olandui (Francois Hollande). Investuotojų nerimas padidėjo ir dėl žlugusių derybų dėl biudžeto Nyderlanduose.

Atidžiai stebimas Vokietijos "Markit" pirkimo vadybininkų indeksas (PMI) smuko nuo 48,4 punkto kovą iki 46,3 punkto balandį. Žemesnis nei 50 punktų indeksas rodo, kad sektorius traukiasi. Sumažėjo ir Prancūzijos bei visos euro zonos indeksai.

Prie pesimistiškų nuotaikų prisidėjo ir Ispanijos centrinio banko pranešimas apie 0,4 proc. per pirmąjį šių metų ketvirtį susitraukusią šalies ekonomiką. Paaiškėjo, kad Ispanija ir vėl recesijoje, nes ankstesnį ketvirtį jos ekonomika susitraukė 0,3 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder