Graikija praras išsivysčiusios šalies statusą

Graikija praras išsivysčiusios šalies statusą

Graikija taps pirmąja išsivysčiusia šalimi, praradusia šį statusą. Agentūros MSCI, kuri sudaro šalių reitingą, pranešime spaudai Graikija pripažinta besivystančia rinka. Apie tai praneša "Reuters".

Pranešime spaudai pažymima, kad dabartinė situacija šalies ekonomikoje neatitinka kriterijų, kurie taikomi išsivysčiusioms rinkoms. MSCI atkreipia dėmesį į didelę šalies skolos naštą, sustingusią ekonomiką ir sunkumus pritraukiant kapitalą bei investicijas.

MSCI suabejojo dėl Graikijos reitingo 2012 m. birželį. Tada agentūra teigė, kad šalies finansų rinkos iš tikrųjų yra neveiksnios, o tai gali sutrukdyti šaliai ir toliau išlaikyti išsivysčiusios rinkos statusą. MSCI atstovai atkreipė dėmesį į tai, kad šalyje plinta mainų prekyba, ribojami apmokėjimai negrynaisiais pinigais, o finansų rinkose mažėja sudaromų sandorių skaičius.

Taip pat buvo sumažintas Maroko statusas. Valstybė prarado savo poziciją tarp išsivysčiusių šalių ir buvo pripažinta pereinamojo statuso rinka. Agentūra iki besivystančių rinkų taip pat kilstelėjo Jungtinių Arabų Emyratų ir Kataro statusą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder