"Gazprom" siūloma padalinti į dvi atskiras įmones

"Gazprom" siūloma padalinti į dvi atskiras įmones

"Rosneft" prezidentas Igoris Sečinas ir prekybos įmonės "Gunvor" bendrasavininkis Genadijus Timčenka siūlo padalinti "Gazprom" į dvi atskiras bendroves - dujų gavybos ir transportavimo. Apie tai praneša "RIA Novosti".

Jei "Gazprom" iš tiesų bus padalinta, Rusijos dujų pramonė taps panaši į šalies naftos pramonę: šiuo metu šalies vamzdynus valdo valstybinė "Transneft", o išteklių išgavimu užsiima stambiausia naftos ir dujų gavybos įmonė "Rosneft". Manoma, kad "Rosneft" vadovas siekia konkurencijos su "Gazprom", todėl ir siūlomas toks žingsnis.

Pastaraisiais metais "Rosneft" aktyvai labai padidėjo po to, kai buvo įsigytas įmonės "Itera" kontrolinis akcijų paketas ir 100 procentų TNK-BP akcijų. Taip pat įmonė paskelbė apie ketinimą padidinti dujų gavybą iki 100 mlrd. kubinių metrų per metus. Palyginimui, "Gazprom" 2012 metais išgavo 478 mlrd. kubinių metrų dujų.

Be to, tapo žinoma, kad "Rosneft" pretenduoja į tuos pačius telkinius, kurių licenciją norėtų gauti "Gazprom". Iki šiol dvi valstybinės įmonės dalinosi licencijas dujų telkiniuose: "Rosneft" gaudavo naftos gavybos dokumentus, o "Gazprom" - dujų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder