"Gazprom"- jau nebe pelningiausia kompanija pasaulyje

"Gazprom"- jau nebe pelningiausia kompanija pasaulyje

Grynasis 2012-ųjų "Gazprom" pelnas, palyginti su 2011 m., pagal tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus, sumažėjo beveik 10 proc. ir siekė 1,34 trln. rublių (42,84 mlrd. JAV dolerių). Apie tai, kaip praneša "Vedomosti", teigiama kompanijos pranešime.

Pačios "Gazprom" nuomone, pelnas 2012 metais mažėjo dėl sumažėjusių eksporto apimčių ir padidėjusios mokestinės naštos. "Gazprom" pelnas taip pat sumažėjo ir dėl mokėjimų Europos kompanijoms - dėl permokos dujų pirkėjams, susidariusios peržiūrėjus kainas atgaline data, grąžinimo, informuoja BBC.

Pirmosios kompanijos, kurioms buvo suteikta nuolaida, buvo Prancūzijos "GDF Suez", Vokietijos "Wintershall", Slovakijos SPP, Italijos "Sinergie Italiane", Austrijos "Econgas" ir Turkijos "Botas".

Pagal 2011 m. rezultatus "Fortune" dujų monopoliją "Gazprom" paskelbė pelningiausia pasaulio kompanija, tačiau dabar šis statusas prarastas. Pagal 2012 m. finansinius rodiklius Rusijos dujų milžinė užima trečią vietą pasaulyje pagal pelningumą, pozicijas užleidusi "ExxonMobil" (44,88 mlrd. dolerių) ir "Apple" (41,747 mlrd. dolerių). Ketvirtojoje vietoje atsidūrė Kinijos finansinė grupė "Industrial and Commercial Bank of China" (ICBC), atsilikusi nuo "Gazprom" 224 mln. dolerių.

Grynoji "Gazprom" skola atskaitomuoju laikotarpiu siekė 1,8 trln. rublių, arba 5 proc. daugiau nei 2011 m. pabaigoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder