Gamintojai pristato universalųjį mobiliųjų telefonų kroviklį

Gamintojai pristato universalųjį mobiliųjų telefonų kroviklį

Ar kada yra tekę susierzinti, kad negalite pasiskolinti draugo ar kolegos mobiliojo telefono kroviklio, nes jis jūsų telefonui netinka? Ši problema jau išspręsta. Komisija jau daug metų siekė rasti sprendimą – sukurti universalų kroviklį, tinkantį visų modelių ir gamintojų mobiliesiems telefonams.

Bendradarbiaudamos keturiolika bendrovių ir Europos Komisija (EK) tokį sprendimą įgyvendino – onechargerforall.eu. Mobiliesiems telefonams su duomenų perdavimo funkcija skirti naujieji techniniai standartai paskelbti 2010 m. gruodžio 29 d.

Šiandien didžiausios Europos skaitmeninių technologijų pramonės asociacijos DIGITALEUROPE generalinė direktorė Bridget Cosgrave EK pirmininko pavaduotojui Antonio Tajani įteikė universaliojo mobiliųjų telefonų kroviklio pavyzdį.

"Džiaugiuosi, kad pradedami gaminti pagal naujuosius ES standartus sukurti nauji mobiliųjų telefonų krovikliai. Tai – išties gera naujiena Europos vartotojams. Dabar laukiame, kada naujieji krovikliai ir su jais suderinami telefonai atsiras parduotuvių lentynose. Raginu pramonės atstovus paspartinti universaliojo kroviklio pateikimą rinkai, kad visi ES piliečiai kuo greičiau galėtų pradėti naudotis jo teikiamais privalumais“, – sakė už pramonę ir verslumą atsakingas A. Tajani.

Šiandien pradedamas šios EK remiamos iniciatyvos įgyvendinimo etapas. Komisijos parama paskatino gamintojus per gana trumpą laikotarpį suteikti galimybę Europos vartotojams naudotis šia naujove. Paisydama visų interesų ir laikydamasi racionalaus požiūrio ES rado bendrą mobiliųjų telefonų įkrovimo būdą ir tam neprireikė naujo teisės akto. EK bendradarbiaus su pramonės atstovais, kad Europos vartotojai kuo greičiau galėtų pasinaudoti šios iniciatyvos privalumais.

Standartai buvo paskelbti 2010 m. gruodžio mėnesį, todėl mobiliųjų telefonų gamintojai jau gali pradėti rengti krovikliams pritaikyti reikalingus projektus ir bandymus, kad su krovikliais suderinami telefonai būtų saugūs ir sąveikūs. Nuo šiol įvairių modelių ir gamintojų sąveikius mobiliuosius telefonus su duomenų perdavimo funkcija bus galima įkrauti tuo pačiu universaliuoju krovikliu. Tai – didelis pranašumas mobiliųjų telefonų naudotojams. Keturiolika gamintojų nusprendė Europos rinkai pasiūlyti naujuosius universaliuosius mobiliųjų telefonų kroviklius 2011 m.

Universalieji krovikliai – akivaizdus įrodymas, kaip standartizacija gali palengvinti europiečių gyvenimą. Standartizacija – vienas svarbiausių veiksmų, kurių imtis ragina Komisija, siekdama, kad būtų kuo geriau išnaudojamos bendrosios rinkos galimybės, kaip išdėstyta 2011 m. sausio mėn. paskelbtoje metinėje augimo apžvalgoje.

Pagrindiniai faktai

Dėl skirtingų mobiliųjų telefonų kroviklių Europos Sąjungoje ne tik kyla nepatogumų vartotojams, bet ir teršiama aplinka. Mobiliųjų telefonų naudotojai, norėdami nusipirkti kitą mobilųjį telefoną, dažnai privalo įsigyti ir naują kroviklį, nesvarbu, kad senasis tebeveikia.

EK raginimu keturiolika didžiausių mobiliųjų telefonų gamintojų pasirašė susitarimo memorandumą, kuriame pasižadėjo suderinti ES parduodamų mobiliųjų telefonų su duomenų perdavimo funkcija kroviklius. Susitarimo memorandumą pasirašė: "Apple“, "Emblaze Mobile“, "Huawei Technologies“, LGE, "Motorola Mobility“, NEC, "Nokia“, "Qualcomm“, "Research In Motion“ (RIM), "Samsung“, "Sony Ericsson“, "TCT Mobile“ ("ALCATEL mobile phones“), "Texas Instruments“ ir "Atmel“.

EK įgaliotos Europos standartizacijos institucijos CEN-CENELEC ir ETSI paskelbė darniuosius standartus, kuriuos nuo 2011 m. turi atitikti su naujaisiais universaliaisiais krovikliais suderinti mobilieji telefonai, turintys duomenų perdavimo funkciją. Universalieji krovikliai pagrįsti USB mikrojungties technologija. Pagal susitarimo memorandumą USB jungties neturintiems mobiliesiems telefonams leidžiama naudoti adapterį.

Susitarimo objektas – mobilieji telefonai su duomenų perdavimo funkcija, t. y. tokie, kuriuos, norint keistis duomenimis, pvz., nuotraukomis, rinkmenomis ir muzika, galima prijungti prie kompiuterio. Šie telefonai yra populiariausi rinkoje. Prie mobiliųjų telefonų su duomenų perdavimo funkcija kategorijos priklauso ir vadinamieji išmanieji telefonai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder