"Eurostat": 2010 m. du trečdaliai ES įmonių siuntė savo darbuotojus į profesinius mokymus

"Eurostat": 2010 m. du trečdaliai ES įmonių siuntė savo darbuotojus į profesinius mokymus

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūra "Eurostat" praneša, kad ES du trečdaliai, arba 66 proc. visų įmonių su dešimt ar daugiau darbuotojų, siuntė savo darbuotojus į profesinius mokymus 2010 metais. 2005 metais įmonių dalis siekė 60 proc.

Daugiausiai savo darbuotojams mokymus organizavusių bendrovių buvo užfiksuota Austrijoje ir Švedijoje (po 87 proc.), Didžiojoje Britanijoje (80 proc.), Nyderlanduose (79 proc.), Belgijoje (78 proc.) ir Prancūzijoje (76 proc.), o mažiausiai Lenkijoje (23 proc.), Rumunijoje (24 proc.), Bulgarijoje (31 proc.), Latvijoje (40 proc.) ir Vengrijoje (49 proc.).

Pateikiami "Eurostat" duomenys buvo gauti iš tęstinio profesinio mokymo įmonėse tyrimo (CVTS), kuris atliekamas kas penkeri metai. Pateikiami 2010 metų duomenys apima 27 ES valstybes nares ir Kroatiją.

Tarp šių įmonių, organizuojančių savo darbuotojams profesinį mokymą ES 2010 metais, beveik pusė (48 proc.) bendrovių darbuotojų dalyvavo tokiuose mokymuose. Didžiausios dalyvaujančių darbuotojų proporcijos pastebėtos Čekijoje (72 proc. visų įmonės, teikiančios mokymus, darbuotojų), Slovėnijoje (62 proc.), Liuksemburge (60 proc.) ir Slovakijoje (58 proc.), o mažiausias Vengrijoje (27 proc.), Lietuvoje (31 proc.), Austrijoje ir Didžiojoje Britanijoje (po 37 proc.).

Didžiausia dalis darbuotojų mokymuose dalyvavo didelėse įmonėse (49 proc. darbuotojų), kiek mažesnė vidutinėse įmonėse (45 proc.), o mažiausia darbuotojų dalis pastebėta mažose įmonėse (46 proc.).

Europos Sąjungoje profesinio mokymo kursuose darbuotojai 2010 metais vidutiniškai praleido 25 val. Valandų skaičius labai skyrėsi atskirose valstybėse narėse, nuo 14 valandų vienam dalyviui iš Čekijos Respublikos ir 15 valandų Latvijoje iki 42 valandų Portugalijoje ir 40 valandų Maltoje.

Kalbant apie išlaidas, profesinio mokymo kursai ES vidutiniškai sudarė 0,8 proc. visų darbo kaštų. Jie svyravo nuo 0,4 proc. kaštų Italijoje, Latvijoje ir Rumunijoje iki 1,5 proc. kaštų Prancūzijoje ir 1,4 proc. Maltoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder