ES: Ispanija nepasieks planinių biudžeto deficito rodiklių

ES: Ispanija nepasieks planinių biudžeto deficito rodiklių

Europos Komisija penktadienį praneš, kad jeigu nesiims naujų priemonių, Ispanija šiais ir kitais metais nepasieks planinių biudžeto deficito rodiklių, tačiau Ispanijos atstovai tikina, kad planiniai rodikliai bus pasiekti, remdamasis šaltinių Ispanijos vyriausybėje ir Europos Sąjungoje (ES) informacija praneša tinklalapis "EurActiv".

Europos Komisija penktadienį paskelbs savo šių ir kitų metų augimo, biudžeto deficito ir skolų dydžio prognozes 27-ioms ES valstybėms narėms.

Ispanijos skolinimosi kaina smarkiai išaugo investuotojams nerimaujant, kad vyriausybei gali tekti gelbėti bankų sektorių. Ispanija pažadėjo viešąjį deficitą sumažinti nuo 8,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) pernai iki 5,3 proc. BVP šiemet ir iki 3 proc. 2013-aisiais.

Tačiau Europos Komisija įspės, kad jeigu šalis nepakeis politikos, Ispanijos biudžeto deficitas šiemet sieks 6 proc., o kitąmet - beveik 4 proc., "EurActiv" informavo šaltiniai ES.

Ispanijos vyriausybė yra tvirtai įsitikinusi, kad planinius biudžeto rodiklius pasieks, tačiau naujų priemonių kol kas nėra numačiusi.

Anonimu panoręs likti Ispanijos vyriausybės atstovas sakė, kad vyriausybė neketina švelninti planinių deficito rodiklių.

"Planinių rodiklių nekeisime ir juos pasieksime. Laikysimės savo deficito mažinimo plano. Anksčiau šiemet pristatytos reformos ir biudžetas padės mums pasiekti tikslus", - tikino Ispanijos vyriausybės atstovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder