EK sumažino euro zonos ekonomikos prognozę

EK sumažino euro zonos ekonomikos prognozę

Euro zonos ekonomika šiais metais išaugs vos 0,8 proc., skelbiama naujausioje Europos Komisijos (EK) prognozėje, apie tai informuoja BBC.

Ankstesnėje EK prognozėje buvo prognozuojamas 1,2 proc. euro zonos ekonomikos prieaugis. EK sumažino ir 2015 metų euro zonos ūkio prieaugio prognozę - nuo 1,7 iki 1,1 procento.

Pasak Europos Komisijos viceprezidento Jurkio Kataineno (Jyrki Katainen), "situacija užimtumo sektoriuje ir euro zonos ekonomikoje apskritai gerėja nepakankamai sparčiai".

Ataskaitoje prognozuojama, kad infliacija euro zonoje ir toliau bus žema. Tebesitęsiantis vangumas Prancūzijos ir Italijos ekonomikose stabdys atsigavimą visame bloke, teigiama ataskaitoje.

Anot EK, euro zonos ekonomikos augimo tempai iki pat 2016 metų sieks 1,7 proc.

Pasak EK Ekonomikos padalinio vadovo Marko Bučio (Marco Buti), euro zonos bėdų šaknys siekia 2008 m. pasaulinę kreditavimo krizę.

"Sulėtėjimas Europoje siejamas su vis dar juntamais pasaulinės finansinės ir ekonominės krizės padariniais, - sakė jis. - Matome sustojusį augimą Vokietijoje, užsitęsusį sąstingį Prancūzijoje, susitraukimą Italijoje".

Euro zonos bėdos atsiliepia ir kitų pasaulio šalių ūkio atsigavimui.

Šįmet euro zonoje prognozuojamas 0,5 proc. infliacija, 2015 metais ir 2016 metais - atitinkamai 0,8 ir 1,5 proc. Nors šie rodikliai žemesni už Europos centrinio banko (ECB) planinius rodiklius (iki 2 proc.), tai reiškia, kad defliacijos, kuri yra laikoma tokia pat pavojinga kaip ir aukšta infliacija, labai svarbu išvengti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder