EK: Portugalija bus paskutinioji euro zonos šalis, kuriai reikės pagalbos

EK: Portugalija bus paskutinioji euro zonos šalis, kuriai reikės pagalbos

Portugalija bus paskutinioji euro zonos šalis, kuriai prireiks Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos, ketvirtadienį pareiškė Europos Komisijos vicepirmininkas, ES konkurencijos komisaras Choakinas Almunija (Joaquin Almunia), dalyvaujantis Ispanijos ir Vokietijos forume Berlyne. Apie tai praneša "RIA Novosti".

Nėra pavojaus, Ch. Almunijos žodžius cituoja Ispanijos nacionalinė televizija (TVE1), kad Ispanijos ekonomiką ištiks ta pati dalia, kokia ištiko kitas ES šalis, susidūrusias su finansiniais sunkumais.

"Ispanija neturi problemų dėl finansavimo, ir situacija šioje šalyje absoliučiai skiriasi nuo situacijos Portugalijoje, Graikijoje ir Airijoje, nors Ispanijos ir Portugalijos ekonomikos itin glaudžiai susijusios", - sakė jis.

"Ispanija eksportuoja į Portugaliją dukart daugiau produkcijos nei į Lotynų Ameriką. Ir logiška, kad Ispanijos įmonėms ir bankams negali neatsiliepti tai, kas dabar vyksta Portugalijoje, tačiau Ispanijos ekonomika stipri", - pažymėjo Ch. Almunija.

Jo nuomone, Portugalijos prašymas dėl paramos "nebuvo netikėtas, pastarosiomis dienomis viskas liudijo apie tai, kad taip ir bus". Portugalijos ministras pirmininkas Žozė Sokratešas (Jose Socrates) kovo 23 d. atsistatydino po to, kai šalies parlamentas atmetė dar vieną antikrizinių priemonių planą.

"Tikiuosi, kad tai bus paskutinė šalis, kuriai prireiks paramos", - pridūrė eurokomisaras.

Ketvirtadienį Portugalija, prislėgta didžiulių įsiskolinimų ir sunkumų mėginant užsidirbti tarptautinėse biržose, kreipėsi į Europos Sąjungą finansinės paramos. Oficialias derybas su Briuseliu dėl finansinės paramos Portugalijai suteikimo Lisabona ketina pradėti jau artimiausiomis dienomis. Ekspertai prognozuoja, kad šaliai prireiks 75-90 mlrd. eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder