ECB vadovas: euro zonos ekonomika atsigauti pradės antrojoje šių metų pusėje

ECB vadovas: euro zonos ekonomika atsigauti pradės antrojoje šių metų pusėje

ECB sušvelninus savo monetarinę politiką ir išaugus paklausai eksporto rinkose, euro zonos ekonomika antrąjį šių metų pusmetį ims atsigauti, apie tai pirmadienį kalbėdamas tarptautinėje finansų konferencijoje Šanchajuje sakė ECB vadovas Marijus Dragis (Mario Draghi).

"Ekonominė situacija euro zonoje tebėra sudėtinga, bet atsirado galimos stabilizacijos požymių, ir nuo antrojo šių metų pusmečio prognozuojamas laipsniškas atsigavimas", - sakė jis. ECB vadovas taip pat paragino problemines ES šalis dėti daugiau pastangų sumažinti savo šalies biudžeto deficitą.

"Kad sustiprintų pasitikėjimą finansinėse rinkose, vyriausybės turi atkakliau vykdyti užsibrėžtas biudžeto reformas, - sakė M. Dragis. - Iš tikrųjų monetarinės politikos sušvelninimas šiandien neduos apčiuopiamos naudos, jeigu rinkos bus įsitikinusios, kad rytoj bus būtinas papildomas jos griežtinimas". Pasak ECB vadovo, "euro zonos konkurencingumas vidutinėje perspektyvoje gali būti susigrąžintas tik tuo atveju, jeigu bus ryžtingai įgyvendinamos struktūrinės reformos".

Pagilėjus ekonominei krizei ES, gegužę ECB sumažino bazinę palūkanų normą iki rekordiškai žemo lygio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder