ECB rekomenduoja graikams susitelkti ties reformomis

ECB rekomenduoja graikams susitelkti ties reformomis

Graikija neturi gaišti laiko bandymams pakeisti tarptautinės paramos programos sąlygas - užuot tai dariusi, ji turėtų susitelkti ties reformomis, pareiškė pirmadienį Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys Jorgas Asmusenas (Joergas Asmussenas), taip apvildamas tuos graikus, kurie tikisi greitų nuolaidų iš kreditorių.

J. Asmuseno komentarai prognozuoja griežtą žinią, kurios Graikija greičiausiai šią savaitę sulauks iš vadinamojo trejeto - Europos Sąjungos, ECB ir Tarptautinio valiutos fondo. Naujoji Graikijos vyriausybė pažadėjo rinkėjams išsiderėti švelnesnes nepopuliariosios paramos programos sąlygas.

"Naujoji Graikijos vyriausybė neturi gaišti brangaus laiko mėgindama išvengti paramos programos arba tikėdamasi ją sušvelninti", - sakė J. Asmusenas.

Vos tik pradėjęs eiti Graikijos premjero pareigas Antonis Samaras (Antonis Samaras) parengė sąrašą pataisų, kurias siekė įtraukti į 130 mlrd. eurų vertės paramos programą tamkad jos padariniai Graikijos ekonomikai nebūtų tokie skaudūs.

Tačiau J. Asmusenas perspėjo dėl mėginimų atitolinti pataisų įtraukimą.

"Pataisų atidėjimas pavojingas (...) ir , be to, toks atidėjimas turi kainą: jis pareikalaus papildomo finansavimo iš šalių kreditorių", - sakė jis.

Per praėjusį savaitgalį J. Asmusenas sakė Graikijos laikraščiui, kad Graikijos kreditoriai pasirengę pakoreguoti kai kurias programos sąlygas, tačiau ne radikaliai.

Jo komentarai susilpnino graikų viltis, kad šalis gali gauti tokias pat nuolaidas, kurias gavo Ispanija ir Italija, tai yra - tiesioginį bankų rekapitalizavimą iš euro zonos paramos fondų.

Šią savaitę trejeto atstovai atvyksta į Atėnus. Tikimasi, kad per susitikimą klausimas dėl paramos programos sąlygų pakeitimo bus vienas iš pagrindinių.

J. Asmusenas pareiškė, kad svarbiausias visų šalių, gaunančių finansinę paramą, uždavinys yra nepriekaištingas aptartų sąlygų vykdymas, nes tik tokiu keliu joms pavyktų susigrąžinti investuotojų pasitikėjimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder