Didžioji Britanija pagrasino trukdysianti steigti Europos bankų sąjungą

Didžioji Britanija pagrasino trukdysianti steigti Europos bankų sąjungą

Didžioji Britanija perspėjo kitas Europos Sąjungos šalis, kad blokuos planus steigti Europos bankininkystės sąjungą, rašo "The Financial Times" (FT). Londonas įsitikinęs, kad Europos valdžia neatsižvelgė į jo reikalavimus.

Kiek anksčiau Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Deividas Kameronas (David Cameron) ne kartą tvirtino netrukdysiantis steigti bankininkystės sąjungos. O štai FT duomenimis, per neseniai vykusias derybas Briuselyje Didžiosios Britanijos atstovas Briuselyje pareiškė, kad šalies vyriausybė nesutiks kurti bendros bankų priežiūros institucijos, kol negaus būtinų garantijų

Didžioji Britanija reikalauja, kad ES sprendimas turi būti viršesnis už bankų sąjungos priimtus sprendimus. Kaip rašo laikraštis, kompromiso dėl priežiūros institucijos nepavyksta pasiekti ir žemyninėje Europoje: Vokietija nori išsaugoti smulkių bankų kontrolę, tuo tarpu Prancūzija įsitikinusi, kad šis bankų priežiūros organas turi kontroliuoti visas Europos finansines įstaigas.

Dėl bendros bankų priežiūros institucijos Europos valstybių lyderiai susitarė spalio viduryje. Planuojama, kad ji savo veiklą pradės 2013 metais. Bankų priežiūros institucija turės teisę kontroliuoti bet kurio euro zonos komercinio banko veiklą.

Iš pradžių buvo planuota, kad bankus kontroliuojančio organui bus suteikti įgaliojimai tik euro zonoje, bet vėliau nuspręsta išplėsti jo atsakomybės zoną už valiutos sąjungos ribų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder