Davidas Cameronas: stiprus euras yra mūsų interesas

Davidas Cameronas: stiprus euras yra mūsų interesas

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas penktadienį Berlyne susitiko su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir aptarė euro zonos skolų krizę, rašo "telegraph.co.uk".

Spaudos konferencijos metu D. Cameronas teigė, kad "tai buvo puiki diskusija tarp labai gerų draugų".

D. Cameronas tikino, kad stiprus ir tvarus euro kursas yra nacionalinis Didžiosios Britanijos interesas.

"Akivaizdu, kad mūsų nuomonės nesutampa visais Europos politikos klausimais, tačiau nesutarimai išsprendžiami. Vokietija turi savo interesų, jų turi ir Didžioji Britanija", - sakė D. Cameronas.

Vis dėlto Vokietijos ir Britanijos lyderiai nepasiekė kompromiso dėl finansinių operacijų mokesčio Europoje, kuriam Didžioji Britanija nepritaria.

D. Cameronas išvengė tiesaus atsakymo į klausimą, ar Europos centrinis bankas turėtų imtis didesnio vaidmens sprendžiant skolų krizę, tačiau pažymėjo, kad "turime panaudoti visas esamas priemones".

Į tokį jo komentarą A. Merkel skubiai atsakė: "Britų reikalavimas, kad mes imtumėmės stiprių atsakomųjų veiksmų ir taip atgautume pasitikėjimą euro zona, yra teisingas. Tačiau mes turime pasirūpinti, kad neapsimestume, jog turime galių, kurių neturime. Nes rinkos labai greitai tai perpras ir tai nesuveiks", - pažymėjo A. Merkel.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder