Britanijos valdžia pareikalavo iš privačių įmonių sumažinti benzino kainas dėl pingančios naftos

Britanijos valdžia pareikalavo iš privačių įmonių sumažinti benzino kainas dėl pingančios naftos

Didžiosios Britanijos valdžia ketvirtadienį pareikalavo iš privačių įmonių, gaminančių ir parduodančių kurą, sumažinti benzino ir mazuto kainas dėl vis dar krintančių pasaulinių žaliavinės naftos kainų. Kaip praneša ketvirtadienį televizijos kanalas "The Sky News", iždo sekretorius Denis Aleksanderis (Danny Alexander) atitinkamą laiką adresavo grupei privačių įmonių, dirbančių energetikos versle".

Nuo praėjusių metų birželio naftos kainos pasaulinėse biržose sumažėjo 25 proc., tačiau Didžiojoje Britanijoje mažmeninėje rinkoje benzino kaina sumažėjo vos 6 pensais iki 1,24 svarų sterlingų. Kaip teigia nepriklausomi ekspertai, benzino kaina dabar turėtų būti 10 pensų mažesnė.

Ketvirtadienį vyriausybė ėmėsi iniciatyvos ir ėmė daryti spaudimą kuro gamintojams ir pardavėjams, siekdama, kad vartotojai per savo kišenes pajustų pasaulinių naftos kainų kritimą.

"Tikiuosi, kad suteiksite man vilčių, kad greitu laiku kuro kainos sumažės", - D. Aleksanderio kreipimąsi cituoja Londono laikraštis "The Sun". Kartu jis perspėjo, kad jeigu nebus įsiklausyta į vyriausybės nuomonę, situaciją spręsti gali imtis valstybinės konkurencijos priežiūros tarnybos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder