BP sumokės 7,8 mlrd. dolerių kompanijoms, nukentėjusioms dėl naftos nuotėkio 2010 metais

BP sumokės 7,8 mlrd. dolerių kompanijoms, nukentėjusioms dėl naftos nuotėkio 2010 metais

Naftos kompanija BP sutiko sumokėti 7,8 mlrd. dolerių kompanijoms, nukentėjusioms dėl naftos nuotėkio Meksikos įlankoje 2010 metais. Be to, jai teks susitarti dėl kompensacijų JAV valdžiai, valstijoms, turinčioms priėjimą prie įlankos, ir partneriams.

Vasario pabaigoje Naujojo Orleano teismas atidėjo savaitei procesą, skirtą nustatyti finansiškai atsakingus institutus dėl naftos nuotėkio, ir leisti BP susitarti su dešimtimis tūkstančių kompanijų ir piliečių, nukentėjusių nuo katastrofos.

Iš 7,8 mlrd. apie 2,3 mlrd. dolerių bus skirta kompensuoti nuostolius, kurių patyrė žvejybos pramonė. Kartu BP pareiškė, kad susitarimas sumokėti kompensaciją dar nereiškia atsakomybės pripažinimo - ją kompanija tikisi pasidalyti su partneriais: "Transocean Ltd", kuriai priklausė sprogusi gręžimo platforma "Deepwater Horizon", ir "Halliburton Co", atsakinga už sprogimo sugriauto gręžinio cementavimą.

Tačiau BP teks mokėti daug daugiau, nes ieškinius prieš kompaniją padavė JAV valdžia, penkios valstijos ir kompanijos partnerės.

BP išlaidas, skirtas likviduoti katastrofos padarinius, įvertino 43 mlrd. dolerių. Kai kurių analitikų nuomone, suma gali viršyti 60 mlrd. dolerių, ypač jeigu kompanija bus pripažinta kalta dėl nusikalstamo aplaidumo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder