"Amazon" ir "eBay" gali būti patrauktos atsakomybėn dėl nesumokėto PVM

"Amazon" ir "eBay" gali būti patrauktos atsakomybėn dėl nesumokėto PVM

Interneto prekybos milžinės "Amazon" ir "eBay" gali būti patrauktos baudžiamojon atsakomybėn dėl milijardų svarų nesumokėtų pridėtinės vertės mokesčių (PVM). Kaltinimai joms bus pateikti, jeigu bendrovėms nepavyks ištirti, ar jų platformose prekiaujančios įmonės šiomis nepasinaudojo siekdamos išvengti pardavimų mokesčio. Apie tai praneša BBC.

Prekybos internetu milžinės gali būti teisiškai įpareigotos nurodyti visus mokesčių vengimo atvejus, su kuriais susijusios daugelis jų paslaugomis besinaudojančių užsienio prekybos įmonių.

Pačios "Amazon" ir "eBay" teigia užtikrinsiančios, kad visi klientai tikrai informuoti apie jiems tenkančius mokestinius įsipareigojimus.

"Jeigu sukčiavimo apimtys tokios didelės, kaip rodo (...) įkalčiai, galime kalbėti apie milijardus svarų", - teigia Daremo universiteto mokesčių teisės profesorė Rita de la Ferija (Rita de la Feria).

Anot jos, pagal ES galiojančius įstatymus, "Amazon", "eBay" ir kitos prekybos internetu platformos gali būti kartu su prekeiviais patrauktos atsakomybėn už visus nesumokėtus PVM.

"Jeigu žinote, kad buvo vykdomas sukčiavimas, esate atsakingas, - teigia ji. - Jeigu turėjote žinoti apie vykdomą sukčiavimą, taip pat esate atsakingas. Šis principas rodo, kad tokios įmonės kaip "Amazon" ar "eBay" pačios de facto gali inspektuoti mokesčių mokėjimą. Teisiškai jos privalo tai atlikti".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder