„Air France“ antradienį atšauks apie 20 proc. skrydžių dėl personalo streiko

„Air France“ antradienį atšauks apie 20 proc. skrydžių dėl personalo streiko

Prancūzijos oro linijos „Air France“ gegužės 8 d. atšauks apie 20 proc. savo skrydžių dėl naujo personalo streiko. Tai pirmadienį pranešė AFP agentūra remdamasi aviacijos bendrovės vadovybe.

Planuojamas streikas bus penkioliktas iš serijos streikų, kuriuos rengia darbuotojų profsąjungos, reikalaujančios padidinti atlyginimus. Kaip patikslino aviacijos bendrovė, „Air France“ ketina užtikrinti antradienį apie 95 proc. ilgojo nuotolio ir 75 proc. vidutinio nuotolio skrydžių, vykdomų iš Paryžiaus Ruasi Šarlio de Golio oro uosto. Bendrovė taip pat planuoja atlikti 82 proc. trumpojo nuotolio skrydžių.

Bendrovės duomenimis, streike dalyvaus 14 proc. pilotų, beveik 18 proc. skrydžių palydovų, taip pat apie 3 proc. antžeminio aptarnavimo personalo. Profsąjungos reikalauja padidinti atlyginimus 6 proc. - toks algų didinimas, anot profsąjungų, būtinas norint padengti per 2012-2018 m. laikotarpį pabrangusį pragyvenimą. Darbuotojai primena, kad bendrovė „Air France“ nedidino atlyginimų nuo 2011 metų dėl vykdomos griežto taupymo programos. Profsąjungų nuomone, per tą laiką įmonė pastebimai pagerino savo finansinę būklę.

Darbuotojams atmetus bendrovės pasiūlytą darbuotojų padėties gerinimo planą, atsistatydino „Air France“ vadovas Jeanas-Marcas Janaillacas. Besitraukiantis J. M. Janaillacas prisiėmė asmeninę atsakomybę dėl „Air France“ ištikusios krizės, o bendrovės darbuotojų profsąjungos skelbė streikuosiančios ir gegužės 7 bei 8 dienomis.

„Air France“ teigė, kad bendrovė privalo karpyti kaštus tam, kad konkuruotų su efektyviau sąnaudas kontroliuojančiais konkurentais Europoje. J. M. Janaillacą rėmė ir Prancūzijos vyriausybė, kuri yra didžiausia „Air France“ akcininkė.

„Air France“ akcijos pirmadienį, per pirmąją prekybos sesiją nuo J. M. Janaillaco pasitraukimo, prieš 11 val. Lietuvos laiku buvo kritusios 14,23 proc., iki 6,94 euro už vieną akciją. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder