"Air France" 2016 metais atleis mažiau darbuotojų nei planuota anksčiau

"Air France" 2016 metais atleis mažiau darbuotojų nei planuota anksčiau

Prancūzijos bendrovė "Air France" pranešė atleisianti iki tūkstančio darbuotojų, nors anksčiau planuota atsisakyti 2 900 darbo vietų, informuoja BBC.

Pasak bendrovės vykdomojo direktoriaus Aleksandro de Žiunjako (Alexandre de Juniac), 2016 metais darbuotojai bus atleidžiamai savo noru, o atleidimų 2017 metais dar bus galima išvengti, jeigu bendrovės vadovybei pavyks susitarti su profsąjungomis.

"Nuo 2018-2019 m. tikimės palaipsniui susigrąžinti dalį darbo vietų", - pabrėžė "Air France" vadovas.

Pagal restruktūrizacijos planą, dėl kurio spalio pradžioje kilo protestai ir buvo sulaikyti darbuotojai, ketinta panaikinti apie 3 tūkst. darbo vietų ir 10 proc. apkarpyti ilgojo nuotolio skrydžių programą per artimiausius dvejus metus. Bendrovės centrinio komiteto posėdį nutraukė profsąjungos nariai, kurie įsiveržę į salę sukėlė konfliktą, per incidentą nukentėjo septyni žmonės.

Kitas Centrinio komiteto posėdis planuojamas spalio 22 dieną. Tikimasi, kad derybos tarp bendrovės vadovybės ir profsąjungų atstovų truks iki pat planuojamo posėdžio.

Aviacijos bendrovė buvo įsteigta 1933 m. spalio 7 dieną. Ji įsikūrusi Šarlio de Golio tarptautiniame oro uoste. Iš viso šiuo metu bendrovėje darbuojasi apie 58,5 tūkst. žmonių, iš kurių apie 19,3 tūkst. dirba vasarą. 2004 metais "Air France" susijungė su aviacijos bendrove KLM. Jungtinės bendrovės būstinė įsikūrusi Paryžiuje. "Air France-KLM" atlieka skrydžius į 124 šalis 254 kryptimis, per 2014 metus bendrovė pervežė per 87 mln. keleivių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder