10 modelių, grožį pavertusių verslu

10 modelių, grožį pavertusių verslu

Nežemiškas grožis kartu su žemišku verslumu gali uždirbti labai didelius pinigus: kvepalai, drabužiai, sporto reikmenys, televizijos laidos, baldai, netgi galvijai... Sėkmingiausiai verslą įsukusių gražuolių sąrašą sudarė "Forbes".

Heidi Klum

Nuotraukoje Heidi Klum pozuoja per savo kvepalų "Shine" pristatymą Los Andžele 2011 metais. "Victoria's Secret" angelas pakabino savo sparnus ant vinies 2010 m. rugsėjį - po 13 metų bendradarbiavimo su apatinio trikotažo gamintojais. Tačiau vokiečių gražuolė, kuriai kitąmet sukaks 40 metų, šiuo metu dirba aktyviai kaip niekad. JAV Klum veda realybės šou apie dizainą "Project Runway", o savo tėvynėje - šou "Germany's Next Top Model" (Klum gauna dalį nuo pajamų iš visų modelių, rastų per šį šou).

Keturių vaikų motina taip pat turi juvelyrinių dirbinių bei brandžios odos priežiūros priemonių liniją "In an Instant", dvi drabužių linijas nėščiosioms ir motinoms - "Loved and Lavish", taip pat prekiauja kompiuterinėmis mini programomis internete. 2010 m. spalį, bendradarbiaudama su "New Balance", ji sukūrė stilingų sportinių drabužių liniją.

DEVYNDARBĖ. Vokiečių modelis Heidi Klum šiuo metu versle aktyvi kaip niekad.

Gisele Bundchen

Buvęs "Victoria's Secret" veidas ir futbolininko Tomo Bradyso žmona sukėlė audringas diskusijas pareiškusi, kad motinas reikia įstatymu priversti maitinti savo vaikus krūtimi. Brangiausiai mokama manekenė pasaulyje, gaunanti 25 milijonus dol. per metus, dirba ir su tokiais aukštosios mados atstovais kaip "Balenciaga" bei "Versace", ir su drabužių gamintojais masinei rinkai - kaip "H&M". Gisele sandalai "Ipanema", sukurti kartu su brazilų firma "Grendene", parduodami 80-yje šalių. Bundchen priklauso viešbutis "Palladium Executive" Brazilijoje. 2009 m. ji įkūrė ekologiškai saugių odos priežiūros priemonių "Sejaa" įmonę.

2. MOTINYSTE besimėgaujanti brazilė Gisele Bundchen - daugiausiai uždirbanti manekenė pasaulyje: jos metinės pajamos - 25 milijonai JAV dolerių.

Kate Moss

Kate Moss, 8-ajame dešimtmetyje merginas užkrėtusi lieknumo virusu (tuomet ji dirbo su Calvinu Kleinu), bendradarbiauja su Philipu Greenu ir transliuoja savo bohemiškąjį stilių į mases per jo parduotuvių tinklą "Topshop". Kate Moss vardo drabužių linija atnešė per 40 mln. dol. pelno nuo jos išleidimo į prekybą pradžios 2007 metais. Modelis iš jų gavo apie 2 mln.

Audringu gyvenimu garsėjanti 38 metų manekenė uždirba apie 9 mln. dol. per metus. Ji vis dar atstovauja "Versace", "Vogue Eyewear" ir juvelyrui Davidui Yurmanui. Moss taip pat pristato keturis "Coty" aromatus, brangių rankinių "Longchamps" seriją ir dabar jau kalbama apie būsimas papuošalų bei kosmetikos serijas.

AUDRINGU gyvenimu garsėjanti britų manekenė Kate Moss iš savo bohemiškojo grožio per metus uždirba apie 9 mln. dol.

Kathy Ireland

Trijų vaikų motina, kuri kitąmet švęs 50 metų jubiliejų, yra tikras gražuolės verslininkės pavyzdys. Verslą ji pradėjo 1993 m. nuo vardinių kojinių linijos tinklui "Kmart". Šiandien kompanija "Kathy Ireland Worldwide" su 1,5 mlrd. dol. metinėmis pajamomis turi drabužių, juvelyrinių dirbinių, namų ir biuro baldų, odos priežiūros priemonių, sveikinimo atvirukų, priemonių plaukams priauginti ir t. t. linijas. Ireland taip pat parašė keletą knygų, tarp jų ir vaikams.

PAVYZDYS gražuolėms - amerikietė trijų vaikų motina, verslininkė ir rašytoja Kathy Ireland.

Tyra Banks

Apie 30 mln. dol. metines pajamas buvusiam "Victoria's Secret" angelui garantuoja keletas televizijos projektų. Banks prodiusavimo kompanija "Bankable" leidžia tiesioginiame eteryje transliuojamus serialus "True Beauty" ir "Stylista". Televizijos šou "America's Next Top Model" yra žiūrimiausia telekompanijos CW laida, o leidimai ją rodyti parduodami 170 kompanijoms visame pasaulyje. Vietinės versijos leidžiamos 17-oje šalių (vokiškąją veda Tairos draugė Heidi Klum). 2008 m. mažmeninės prekybos įmonė "Wal-Mart" paleido seriją prekių su ANTM logotipais. Amerikietė Banks atidarė parduotuvę internete "Tyra: Beauty Inside and Out".

TELEVIZIJA. Tarai Banks pinigus neša jos prodiusavimo kompanijos "Bankable" aitvarai.

Iman

Somalio gražuolė ir Davido Bowie žmona, kuriai dabar 56 metai, karjerą pradėjo 1975 metais, kai žydraakės blondinės buvo prikausčiusios visuotinį dėmesį. 1994 m. ji įkūrė firmą "Iman Cosmetics", gaminančią kosmetiką nebaltaodėms moterims. Po dešimties metų kompanija pasirašė sutartį dėl "Procter & Gamble" produktų licencijavimo ir platinimo, ir šiandien šios serijos produktai parduodami visame pasaulyje.

Iman vardu taip pat leidžiama namų apdailos prekių serija (ji parduodama tik parduotuvėse "Calico Corners" ir "Calico Home"). Be to, somalietė atstovauja drabužių ir aksesuarų linijai, parduodamai per HSN (Home Shopping Network), ir veda laidą "The Fashion Show" TV kanalu "Bravo".

PROVERŽIS. 56 metų somalietė Iman, kuri savo karjerą pradėjo klestint žydraakėms blondinėms, sugebėjo prasimušti ir išplėtoti didžiulį verslo tinklą.

Josie Maran

Dešimt metų, kuriuos tamsiaplaukė fėja buvo "Maybelline" veidas, galima vadinti neregėtos Josie Maran sėkmės laikotarpiu. Tarp jos darbdavių - markės "Guess", "Victoria's Secret" ir "Sports Illustrated". Bet labiausiai ji populiarina sveiką gyvenimo būdą. 2007 m., kai laukėsi pirmojo vaiko, Maran išleido į rinką vardinę netoksinės kosmetikos ir odos priežiūros priemonių seriją, kuri parduodama "Sephora" parduotuvių tinkle. 2010 m. mažmeninės prekybos pardavimai sudarė 10 milijonų dolerių.

Amerikietė Maran sako, kad žingsniuodama podiumu vienais apatiniais ji įgijo drąsos pradėti savo verslą. "Pasitikėjimas savimi ir lengvumas, - štai kas laiduoja sėkmę", - sako gražuolė.

DRĄSOS pradėti savo verslą Maran įgijo žingsniuodama podiumu vienais apatiniais.

Molly Sims

Amerikietė Sims pradėjo karjerą kaip "Victoria's Secret" modelis, po to fotografavosi su bikiniu žurnalui "Sports Illustrated" ir išgarsėjo kaip modelis reklamoje "Cover Girl" ir "Old Navy". 2009 m. ji išleido papuošalų seriją "Grayce by Molly Sims" ir platino per tinklalapį graycebymollysims.com. Dabar jie parduodami parduotuvėje "Henri Bendel" bei keletame butikų, įskaitant "Scoop", "Ron Herman" ir "Matches London".

PAPUOŠALAI - patraukliausia verslo sritis amerikietei Molly Sims.

Elizabeth Hurley

Buvęs "Estee Lauder" modelis 2005 m. savo vardu išleido maudymosi kostiumėlių seriją "Elizabeth Hurley Beach", kuri dabar papildyta tunikomis, skaromis, šortais ir vaikiškomis prekėmis.

Nuo 2009 m. yra gaminami maisto produktai su ingredientais, išaugintais Hurley priklausančioje 160 ha žemėje Glosteršyre. Natūralūs užkandžiai "Elizabeth Hurley Food" parduodami Londono mažmeninės prekybos tinkle "Harrods". Gražuolės fermoje auginamos kiaulės, karvės bei avys - jų karkos parduodamos mėsininkams visoje Britanijoje. Elizabeth taip pat susitarė dėl partnerystės su princo Charleso natūralaus maisto kompanija "Duchy Originals".

ŪKININKĖ. Elizabeth Hurley savo fermoje augintų kiaulių, karvių, avių karkas parduoda mėsininkams visoje Britanijoje.

Cindy Crawford

JAV supermodelis, pagarsėjusi "Clairol", "Pepsi" ir kitomis reklamos kampanijomis, buvo išleidusi labai sėkmingą gimnastikos pratimų pamokų, įrašytų į vaizdo juostas, seriją. 2005 m. Crawford susitarė su "HM Richards" dėl jos vardo baldų linijos - jie dabar parduodami mažmeniniais tinklais "Rooms to Go", "Art Van", "Raymour & Flanigan". Neseniai 46 metų Crawford susitarė dėl bendradarbiavimo ir su "JCPenney" dėl namų apdailos prekių ir vidutinio kainų diapazono brangenybių kolekcijos "One Kiss". Ji taip pat turi ir savo odos priežiūros liniją "Meaningful Beauty" bei vardinę avalynės kolekciją, kuri parduodama Europos mažmeninės prekybos tinkle "Deichmann". 46 metų Crawford iki šiol gerai uždirba ir iš reklaminių fotosesijų.

AMŽIUS NESVARBU. 46 metų Cindy Crawford puikiai uždirba ne tik iš savo vardo brangenybių bei kometikos, bet ir iš reklaminių fotosesijų - nepaisant brandaus amžiaus.

Elle Macpherson

1990 m. australietė Elle Macpherson susitarė su "Bendon Limited Apparel" dėl jos vardo apatinio trikotažo linijos, ir jis parduodamas iki šiol visame pasaulyje. Tiek liemenėlės žindančioms motinoms, tiek įprasti apatiniai taip sėkmingai parduodami, kad supermodelis dabar uždirba daugiau nei geriausiais karjeros metais. Per metus jos uždarbį sudaro 10 milijonų dolerių. Macpherson vardu žymima ir odos priežiūros priemonių serija "The Body", kuri parduodama Europoje.

DAUGIAU. Elle Macpherson, kuriai ateinantį pavasarį sukaks 50 metų, dabar uždirba daugiau nei geriausiais savo karjeros metais.

Marisa Miller

"Victoria's Secret" modelis, dirbęs ir su "Marc Jacobs", "Tommy Hilfiger", "DirecTV" bei džinsų kompanija "True Religion". 2008 m. išleido avalynės liniją bendradarbiaudama su kompanija "Vans", kuri orientuojasi į riedlentininkus ir banglentininkus. 2009 m. tapo pirmąja garsenybe, atstovaujančia "Harley-Davidson", vėliau - vyresniąja Captain Morgan Spiced Rum padėjėja (vaidina kapitono draugę virusinėje interneto reklamoje ir televizijos filmuke) bei Nacionalinės futbolo lygos atstove. 2010 m. kompanijai "Surftech" sukūrė moterišką banglentę su irklu.

Erin Wasson

Nuo 2002 m. buvęs "Victoria's Secret" angelas atstovauja firmai "Maybelline" reklamuodama ją spaudoje bei televizijoje visame pasaulyje. 2009 m. pavasarį savo polinkį į banglenčių sportą ji suderino su mada ir viską sujungė moteriškų drabužių linijoje (kartu su jų gamintoju RVCA). Wasson su Mouawadu (Heidi Klum partneris juvelyriniame versle) taip pat išleido juvelyrinę kolekciją "LowLuv", jie dabar parduodami butikuose JAV, Kanadoje, Europoje ir Japonijoje.

Modelis taip pat investavo į Niujorko šokių klubą "100 Lafayette". 2010 m. ji per valandą surinko 12 tūkstančių dolerių gyvūnų globos namams "Best Friends" parduodama savo modelinius eskizus.

SUDERINO. Erin Wasson savo grožį, suderinusi su mados bei banglenčių sporto aistra, investavo į verslą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder