„Varlė.lt“ pateikia net konkurentų kainas: sąžininga konkurencija didina lojalių klientų ratą

„Varlė.lt“ pateikia net konkurentų kainas: sąžininga konkurencija didina lojalių klientų ratą

Elektroninė prekyba pastaruoju metu ženkliai išaugo. Žmonės saugodami sveikatą rečiau lankėsi fizinėse parduotuvėse ir kur kas dažniau pirko internetu, su nekantrumu laukdami kurjerių skambučių į namų duris. Tai ne vienintelis naujas lietuvių įprotis karantino metu. Kaip pastebi prekybos centro internete „Varlė.lt“ įkūrėjas Marius Butauskas, daugelis prieš pirkdami norimą prekę internetu pasitikrina jos kainą dar ir kitose svetainėse.

„Atlikdami trokštamos prekės kainų analizę, žmonės sugaišta daug laiko. Todėl įdiegėme savo prekybos centre internete tą galimybę – vieno mygtuko paspaudimu pasitikrinti kainą net pas mūsų konkurentus“, - pasakoja pridėtinę vertę klientams sukūręs verslininkas.

Sudėtinga ekonominė situacija ir pailgėjęs praleistas laikas namuose dėl saviizoliacijos, paskatino tautiečius atidžiau išsistudijuoti skelbiamas akcijas, pasiūlymus, palyginti prekių kainas. Svarstant įsigyti buities prietaisus, sodo reikmenis, laisvalaikio prekes, knygas ar žaislus žmonės neskubėjo pirkti pirmos pasitaikiusios prekės, kuri pasirodė paieškos sistemoje, bet skyrė daugiau laiko tikrindamiesi, ar yra pigesnis variantas kitoje el. parduotuvėje. 

Nors adreso surinkimas naršyklėje trunka vos kelias sekundes, ne visa informacija internete galima aklai pasitikėti – tam reikalingi įgūdžiai ir patikimi šaltiniai. „Varlė.lt“ svetainėje, kurioje yra virš 500 tūkst. skirtingų prekių, kiekvienos jų kainą galima palyginti ir pas konkurentus iš karto, o duomenys atnaujinami kasdien.  

„Kainodara „Varlė.lt“ elektroninėje parduotuvėje yra automatizuota, todėl visos kainos kiekvieną naktį yra perskaičiuojamos priklausomai nuo to, kaip keitėsi savikainos ir kainos konkurentų puslapiuose. Taip pat tikriname kainas  tiesiogiai, todėl daugeliu atvejų pateikiame tikslesnę informaciją nei ji skelbiama panašiuose puslapiuose“,  – teigia M. Butauskas.

Šiuo metu saugumo faktorius fizinėse parduotuvėse pirkėjams yra vienas svarbiausių, tačiau kaina – prioritetas internetinėje. M. Butauskas pripažįsta, kad pateikdami kitų el. parduotuvių prekių kainas yra rizika prarasti klientus, tačiau sąžininga konkurencija atlieka priešingą efektą – didina lojalių klientų ratą.

„Mes gerai suprantame, kad klientas gali ir savarankiškai pasitikrinti, kokios kainos vyrauja įvairiuose interneto puslapiuose. Tai, kad mes palengvinome paiešką ir viską pateikiame „kaip ant delno“, tikime, kad yra vertės klientui sukūrimas, o ne priešingai. Be to, pastebėjome, kad ne visi geba teisingai pasilyginti prekes, nes skiriasi jų modeliai, parametrai, todėl labai realu, kad klientai gali pasidaryti ne visai teisingas išvadas bandydami tai daryti patys“, – sako M. Butauskas.

Verslininkas tvirtina, kad pirkėjai „Varlė.lt“ prekybos centre internete nuolaidų ras mažai, nes jų išskirtinumas nuo konkurentų – sąžiningai žemos kainos kasdien, o ne rinkodaros triukai – išpardavimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder