Už netvarką atliekų konteinerių aikštelėse atsakys savininkai

Už netvarką atliekų konteinerių aikštelėse atsakys savininkai

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad nuo šiol visos aikštelės, kuriose stovi konteineriai, bus priskirtos bendrijoms, daugiabučių namų administratoriams ir kitiems juridiniams bei fiziniams asmenims. Tad aikštelių be savininkų neliks.

Įgyvendinti tvarką pradėta dalimis. Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Rasos Jievaitienės, pirmasis įsakymas buvo pasirašytas šių metų vasarą. Iki gruodžio 11 d. turėtų būti baigtos paskutinės procedūros ir visi turėtų turėti susitarimus, kaip tvarkys savo atliekų aikšteles.

"Anksčiau buvo nelygybė, nes viešojoje erdvėje buvo apie 300 aikštelių, kurias turėjo tvarkyti Savivaldybė. Dalis aikštelių patekdavo į valomą plotą vienos bendrijos, vienos namų valdos, o naudodavosi kelios. Vienai bendrijai buvo didelis krūvis sutvarkyti visas nelegaliai padėtas atliekas. Tad nelygybė turėtų būti išspręsta.

Dabar aikštelė kam priskirta, tas ir bus atsakingas už neteisėtai padėtas atliekas. Kai kurios aikštelės stebimos vaizdo kameromis, tad tai - vienas iš būdų problemoms spręsti", - sakė R. Jievaitienė.

Klaipėdos savivaldybės pranešime rašoma, kad nuo šiol keli namai - jų administratoriai ar bendro naudojimo objektų valdytojai - turi susitarti tarpusavyje, kas ir kaip prižiūrės bendrą konteinerių aikštelę.

R. Jievaitienė priminė, kad kitąmet dalį aikštelių planuojama keisti į pusiau požemines, tad paprastų aikštelių sumažės.

"Jeigu gyventojai turi pageidavimų, paprastai į juos atsižvelgiame ir pakeičiame aikštelėse esančių konteinerių vietas, kad visiems būtų patogiau", - tikino R. Jievaitienė.

Taip pat primenama, kad ekologiškiausias ir paprasčiausias didžiųjų atliekų tvarkymo būdas - pasinaudoti išvežimo paslauga arba patiems jas nuvežti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles.

Pastebima tendencija, kad kasmet vis daugiau atliekų atvežama į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles.

"Ypač ten, kur dideli gyvenamųjų namų rajonai. Niekas nenori prie savo kiemo numesti šiukšlių. Šiaurinėje miesto aikštelėje atliekų yra daugiausia. Daugiau problemų pasitaiko prie daugiabučių namų", - sakė R. Jievaitienė.

Daugiau informacijos apie atliekų išvežimo grafikus ir aikšteles rasite internete - kratc.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder