Sigitas Paulauskas: Atsakingo verslo apibrėžimas šiemet pasikeitė

Sigitas Paulauskas: Atsakingo verslo apibrėžimas šiemet pasikeitė

Aplinkos tausojimą strategijos ašimi šiemet padariusios ir persitvarkiusios tarptautinės investicinės VMG grupės vienintelis akcininkas ir investuotojas Sigitas Paulauskas teigia, kad 2020 metais iš esmės keitėsi verslo ir bendruomenės tarpusavio santykis bei paties verslo atsakomybės apibrėžimas.

"Atsakingu įvardijamas tvarus verslas. Toks, kuris ne tik geba susitvarkyti savame kieme, bet ir randa būdų padėti, skirti reikiamą dėmesį kitoms suinteresuotoms šalims: darbuotojams pasiūlyti stabilumą, klientams - prisitaikymą prie jų kintančių poreikių, visuomenės grupėms - paramą, kur jos reikia labiausiai", - sako S. Paulauskas.

Pasak jo, šių dienų kontekstas leido išryškinti tvaraus verslo vertę ne tik šalies ekonomikai, bet ir visuomenei.

"Tvaraus verslo gebėjimas išsaugoti žmonėms darbo vietas bei darbo užmokestį ir krizės akivaizdoje tęsti milijoninius investicinius projektus, kurti naujas darbo vietas, diegti inovacijas leidžia kitiems verslams, visuomenei matyti perspektyvą ir jaustis saugiems", - sako VMG grupės įkūrėjas.

Verslo valdymą iš Kipro į Lietuvą perkėlusi VMG grupė šiemet pristatė didžiausią plyno lauko investiciją Lietuvos istorijoje - 146 mln. eurų vertės medienos drožlių plokščių gamyklą Naujojoje Akmenėje.

Indėlis į kovą su koronavirusu

Prasidėjus antrajai pandemijos bangai, gruodį VMG grupė atsiliepė į Klaipėdos universitetinės ligoninės skubų prašymą ir skyrė 18 tūkst. eurų paramą dviem COVID-19 kapsulėms įsigyti. Uostamiestyje veikia dalis grupės įmonių.

"Pacientas, kuriam yra nustatytas koronavirusas, arba asmuo, kuriam ši infekcija įtariama, yra guldomas į kapsulę, prieš tai įjungus ventiliatorius. Jie ne tik tiekia orą pacientui, bet ir specialiu filtru jį filtruoja, kad infekcija nepatektų į išorę. Šiuo metu turime dvi tokias kapsules, bet dėl didelio ligoninėje gydomų pacientų skaičiaus jų poreikis tik auga. Todėl operatyvi parama mums buvo be galo reikalinga", - sako ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Per pirmąją pandemijos bangą pavasarį uostamiesčio medikams susidūrus su apsaugos priemonių trūkumu, VMG grupė joms įsigyti skyrė iš viso 30 tūkst. eurų paramą. Kompanijos finansinė parama pasiekė ir kituose, atokesniuose šalies regionuose veikiančias gydymo įstaigas - Akmenėje, Naujojoje Akmenėje, Telšiuose. Reikšminga finansinė injekcija skirta ir Gydymo įstaigų paramos fondui.

Parama 53 iniciatyvoms

Be šiemet aktualiausiu klausimu virtusio pandemijos suvaldymo, VMG grupė prisidėjo ir prie kultūros, švietimo, akademinės veiklos, sporto, aplinkosaugos ir kitų sričių regioninių visuomeninių projektų ar organizacijų veiklos. Iš viso parama skirta 53 skirtingoms iniciatyvoms ir organizacijoms.

"Mūsų verslo atsakomybė remiasi principu, kad bendruomenė, kurios dalimi esame, realiai jaustų mūsų kuriamą pridėtinę vertę. Todėl didžioji dalis paramos yra nukreipta į tas iniciatyvas, kurios leidžia skirtinguose šalies regionuose gyvenantiems žmonėms pasiūlyti kokybišką kultūrinį gyvenimą, užtikrinti aukštesnio lygio švietimo paslaugas, prisidėti prie aplinkos tausojimo ir puoselėjimo", - sako S. Paulauskas.

Be to, šiemet vienas didžiausių paramos paketų skirtas gyvūnus globojančiai organizacijai. Klaipėdos rajone veikiančiai gyvūnų prieglaudai "Būk mano draugas" padovanotos 7 tonos reikiamų medienos plokščių, skirtų gyvūnams priežiūrėti reikalingoms patalpoms įrengti. Ši parama tapo ypač svarbi kilus visuomenės susirūpinimui dėl nelegalių gyvūnų veisyklų.

VMG grupę sudaro 25 įmonės, kuriose dirba daugiau nei 4,5 tūkst. darbuotojų. Kompanijų produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.

VMG grupė įgyvendina tvarumo principais grįstą investicinę veiklą gamindama tvarius medienos gaminius, vystydama atsinaujinančių energijos šaltinių, ekologiškų pakavimo sprendimų, pramonės inovacijų ir technologijų, inžinerinių medienos konstrukcijų statyboms projektus, taip pat diegdama efektyvius infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto administravimo sprendimus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder