Ruošiasi mažinti šiukšlių išvežimo kainą

Ruošiasi mažinti šiukšlių išvežimo kainą

Jau nuo kitų metų klaipėdiečiai už komunalinių atliekų surinkimą turėtų mokėti mažiau. Miesto valdžia ruošiasi pritarti sprendimui sumažinti rinkliavas 10 procentų.

Trečiadienį tam pritarė Finansų ir ekonomikos komitetas, kuris klausimui pastabų neturėjo. Prieš metus buvo pritarta projektui, kad mokėtinos metinės vietinės rinkliavos įmokos būtų mažinamos 5 proc. visiems vietinės rinkliavos mokėtojams už visą 2019 m. laikotarpį. Tai turėjo sudaryti 260 tūkst. eurų.

Jeigu po savaitės sprendimui pritars Klaipėdos savivaldybės taryba, už visą 2020 m. laikotarpį suma siektų 528 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė priminė, kad įmokos už komunalinių atliekų surinkimą mažinamos jau ne vienerius metus.

"Jau nuo 2014 metų kasmet mokestis už komunalinių atliekų išvežimą mažėjo po 5 procentus. Dabar įmokos mažėtų 10 procentų. Taip nuspręsta pagal Vyriausybės nutarimą, nes būtinosios sąnaudos atliekoms tvarkyti turi sutapti su priskaitymu atliekų turėtojams", - sakė R. Jievaitienė.

Jeigu Taryba pritars, po Naujųjų metų gyventojai už komunalinių atliekų išvežimą mokės mažiau. Anksčiau minėta, kad perteklinės lėšos susikaupusios nuo 2008 metų. Planuota, kad lėšas galima panaudoti projektams vykdyti, pavyzdžiui, pusiau požeminių konteinerių, stendų prie jų, apšvietimo įrengimui apmokėti.

MAŽIAU. Nuo kitų metų už komunalinių atliekų surinkimą galbūt mokėsime 10 proc. mažiau.

Redakcijos archyvo nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder