Restruktūrizavimo siekia „Rail Baltica“ statanti „Hidrostatyba"

Restruktūrizavimo siekia „Rail Baltica“ statanti „Hidrostatyba"

Finansinių sunkumų slegiama Gargždų statybos bendrovė „Hidrostatyba“ siekia restruktūrizavimo.  Įmonės vadovas Ignas Daunys tokį prašymą pateikė Klaipėdos apygardos teismui. Su juo BNS susisiekti kol kas nepavyko.

„Vadovas prašo iškelti restruktūrizavimo bylą, nes dėl bendrovės turto ir įsipareigojimų struktūros įmonė nenutraukdama veiklos neturi galimybės iš karto padengti kreditorių reikalavimų.

Be to, dėl didelių įsipareigojimų kreditoriams bendrovė negali tinkamai finansuoti veiklos, susiduria su apyvartinių lėšų trūkumu“, – BNS informavo teismas.

Bylą jis pradėjo nagrinėti ketvirtadienį, kitas posėdis numatytas lapkričio 19 dieną.

„Hidrostatybos“ apyvarta pernai mažėjo 4,3 proc. iki 29,42 mln. eurų, įmonė uždirbo 192,2 tūkst. eurų grynojo pelno. Metų pabaigoje ji buvo sukaupusi 5,98 mln. eurų nepaskirstyto pelno.

Šiems metams įmonė nurodė turinti užsakymų už 56,6 mln. eurų. „Lietuvos geležinkelių“ užsakymu ji kartu su partneriais rekonstruoja geležinkelį Rokai-Palemonas-Kaunas, kuris yra „Rail Baltica“ dalis (bendra vertė 54,76 mln. eurų), Klaipėdos jūrų uosto užsakymu už 17,9 mln. eurų rekonstruoja ir stato krantines.

„Sodros“ duomenimis, rugsėjį įmonėje dirbo 279 darbuotojai.

„Hidrostatyba“ valdo antrinę bendrovę „Šilutės automobilių keliai“, kuriai spalį iškelta restruktūrizavimo byla.

Kitai grupės įmonei „Hidrostatybos projektai“ pernai iškelta bankroto byla. Be to, ji valdo kontrolinius įmonių „Uliksas“ ir „Hidostatyba Ghana limited“ akcijų paketus.

Registrų centro duomenimis, pagrindinis „Hidrostatybos“ akcininkas yra Jonas Dumašius.

BNS

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder