Motyvuotas ir žingeidus uostamiesčio jaunimas – utopija? Tikrai ne, tai projekto „Rotary akademija“ 2018/2019 m. startas!

Motyvuotas ir žingeidus uostamiesčio jaunimas – utopija? Tikrai ne, tai projekto „Rotary akademija“ 2018/2019 m. startas!

Šių metų spalio 25 d. startavo jau vienuoliktoji jaunųjų lyderių ugdymo programa „Rotary akademija“. Į Ibis Styles Aurora viešbutį Klaipėdoje rinkosi ambicingas, geros nuotaikos nestokojantis jaunimas ir energingi, plačiomis šypsenomis pasipuošę mentoriai, pasiryžę dalintis savo žiniomis bei patirtimi su studentais.

Naujos pradžios džiugus jaudulys

Vakaro programą pradėjo ir šventę papuošė Gintės Žydelytės-Žukauskienės pasirodymas. Nuostabus vokalistės Gintės balsas sužavėjo susirinkusius svečius ir paskatino visus niūniuoti į taktą. Po muzikalios pradžios sveikinimo žodį buvo pakviesta tarti Klaipėdos senamiesčio „Rotaract“ klubo prezidentė Edita Kentrė.

Edita pažymėjo, kad nors „Rotary akademija“ projektas jau yra nuėjęs ilgą kelią, tačiau kiekvieną rudenį, susitinkant vis naujiems mentoriams ir studentams, ore tvyro toks džiugus jauduliukas, žymintis naują pradžią, naują galimybę augti, stiebtis savo svajonių link ir tobulėti. Edita skatino studentus būti iniciatyvius, kūrybiškus ir projekto metu drąsiai semtis iš mentorių gerosios patirties. Tuo pačiu pažymėjo, jog tiki, kad ne tik studentai galės sužinoti daug naujo, bet ir mentoriai iš studentų semsis jaunatviškos energijos bei neblėstančio užsidegimo.

„Rotary akademija“ 2018/2019 m. mentoriai yra tikri aukščiausios prabos savo srities profesionalai – AB „Vakarų laivų gamykla“ personalo direktorė Ala Minkevičienė, Klaipėdos jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų skyriaus direktorius Artūras Drungilas, advokatų kontoros partnerė Julija Viktorija Flis, UAB „Silberauto“, Mercedes-Benz Klaipėdos atstovybės vadovas Artūras Laurinaitis ir kiti nuostabūs įvairių sričių specialistai. Vieni svarbiausių mentorių reikalavimų studentams buvo, kad jaunimas nestokotų idėjų, matyvacijos ir žingeidumo. Kadangi šių metų atrankos dalyviai išties nustebino komisiją savo vertybėmis, maksimalizmu, noru tobulėti ir kurti, projekto organizatoriai tikisi, kad mentorių lūkestis bus patenkintas.

Pirmojo iššūkio studentai ir mentoriai sulaukė jau šventinio vakaro metu. Vietoje tradicinių pokalbių, kurie padėtų išsiaiškinti, kurie projekto dalyviai sudarys stipriausias poras, buvo pateikta užduotis pastatyti namą – iš makaronų ir plastelino! Taip skatinome mentorius ir studentus ne tik artimiau susipažinti, bet ir generuoti kūrybiškas idėjas.

Tradicijų tąsa ir šlakelis naujų vėjų

Projekto organizatoriai siekia, jog „Rotary akademijos“ metu tarp studento ir mentoriaus užsimezgantis bendravimas ir bendradarbiavimas būtų ilgalaikiai, tokia draugystė neturėtų baigtis sulig projektu, siektinas pavyzdys, kad ji truktų visą gyvenimą. Mentoriaus užduotis padėti studentui suprasti, kad Lietuvoje, Klaipėdos krašte, yra daug galimybių ir sričių savirealizacijai, o sėkmė dažnai priklauso nuo jauno žmogaus iniciatyvos, atkaklumo bei įdėto darbo. Taigi „Rotary akademija“ 2018/2019 m. kaip ir kasmet skatins intensyvų studentų ir mentorių bendravimą, kvies į tokius tradicinius renginius kaip mediumas ir projekto uždarymas.

Svarbu pažymėti, kad šiemet projekto organizatoriai ne tik tęsia susiformavusias tradicijas, bet ir dalyvius pasitinka su nauju šūkiu ir iššūkiu, jog savęs reikia ne vien ieškoti, bet, visų pirma, save ir savąjį identitetą reikia susikurti! Šie projekto metai bus skirti dalyvių svarbiausių savybių – savanorystės, verslumo, pilietiškumo, tobulėjimo, sėkmės – ugdymui. Kad ši mintis netaptų vien gražiu tikslu, o ją pavyktų įgyvendinti, dalyviams bus organizuojami mokymai, savanorystės pristatymas, jie bus kviečiami į sportinį žygį ir kt. Taigi laikas projekte žada išties būti intensyvus ir kupinas pačių netikėčiausių patirčių!

Studentams linkime iš mentorių semtis ne tik patirties, bet taip pat perimti socialiai teisingas vertybes, mokytis pilietiškumo ir viską daryti su neblėstančiu entuziazmu!

Projekto organizatoriai dėkoja visiems, geranoriškai prisidėjusiems prie renginio organizavimo!

Jadvyga Žavrid nuotr.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder