Kokiomis kainomis Palanga pasitiko poilsiautojus?

Kokiomis kainomis Palanga pasitiko poilsiautojus?

Kaip privilioti kuo daugiau turistų šiltuoju sezonu, Palangos verslininkai jau gerai apgalvojo. Maitinimo įstaigos ėmė kone varžytis, kur galite pavalgyti ne taip jau brangiai, o kai kurios vis dažiau siūlo dienos pietų meniu, kaip ir bet kuriame kitame mieste, kur dirbate. Verslininkai neslepia, kad anksčiau buvę aukso laikai, kai emigrantai sugrįždavo ir lengva ranka išlaidaudavo, baigėsi.

„Atvykę savaitgalį žmonės prisistatė emigrantais, ilgai vartė meniu, kol galiausiai paklausė: „O kas siūloma dienos pietums?“ Emigrantai Palangoje jau neleidžia tiek pinigų, kaip anksčiau, ir jie skaičiuoja“, – sakė vienos Palangos kavinių darbuotoja.

Vietos prekeiviai pastebi, kad vis labiau populiarėja greiti ir ne itin brangūs užkandžiai bei kebabai, kainuojantys apie 3 eurus, o pasiilgę cepelinų jų gali rasti ir po porą eurų, tiesa, už vieną. Cepelinų porcijos kainos panašios – kainuos apie 4–5 eurus.

Nuo gegužės pradžios pradėjusios dirbti kavinės neslepia, kad kiekvieną savaitgalį žmonės jau atvyksta pasimėgauti vasariškais orais ir užsuka pavalgyti. Dažniausiai šeimomis atvykstantys poilsiautojai neretai perka ir alkoholį. Vienoje kavinių dirbanti padavėja sako, kad dosniausi kol kas ne tautiečiai, o rusai, vokiečiai ir latviai.

„Lietuviai beveik visuomet skaičiuoja išlaidas maistui, tačiau be alkoholio neapsieina net ir per pietus. Buvo ir tokių, kurie vakarop kone įgriuvo į kavinę, nesmagu matyti tokius, ypač, kai atvyksta su vaikais. Tačiau išgėrę klientai mažiau skaičiuoja, yra labiau atsipalaidavę. Visgi brangesnius patiekalus renkasi vokiečiai, rusai. Nors tiek, kiek anksčiau, rusų ir neatvyksta, tie, kurie lankosi, vis dar gana dosnūs“, – sakė mergina.

Į kavines žmonės viliojami ir šviežiai rūkytomis žuvimis. Už skumbrę prašoma 3–5 eurų, norintieji pasmaguriauti upėtakių ar šamų mėsa jau turės sumokėti 8–14 eurų, nelygu, kokio dydžio žuvį išsirinks. Lašišų patiekalai, nors ir ne iš šviežiai pagautų žuvų, siūlomi už daugiau nei dešimt eurų. Jei norite mėsos patiekalų, jie kainuos taip pat per dešimt eurų.

Desertus kioskuose parduodantys prekeiviai pastebi, kad pagrindiniai jų klientai – tėvus atitempiantys vaikai ir paaugliai. Nors kainos nėra itin didelės, prekyba jau nuo gegužės pradžios gana aktyvi, tad, jei bus tokia vasara, prekeiviai sako, kad skųstis blogu uždarbiu verslininkai tikrai negalės.

Ant jūros kranto įsikūrusios kavinės šeimininkai kalbėti apie prekybą nepanoro, mat dar įtemptai ruošiasi sezonui. Čia atvykę žmonės paprastai ne itin žiūri į kainas – daugiausia perka lengvų alkoholinių gėrimų ir kokteilių, kurie kainuoja apie 7 eurus, ir mėgaujasi vaizdu į jūrą.

Visi kurorto verslininkai neslepia, kad dienos prieš oficialių poilsio sezono atidarymą – labai įtemptos, ir prasitaria, kad daug atvykusių žmonių dar nereikš, jog laukia solidus savaitgalio uždarbis – poilsiautojai išlaidauja labiau, kai atvyksta ilgesniam laikui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder