Klaipėdos ekskliuzyvas - turai medinėmis kanojomis

Klaipėdos ekskliuzyvas - turai medinėmis kanojomis

Naujausia pasaulinio turizmo tendencija - keliauti lėtai, iš arti pažinti, pajusti ir patirti lankomos vietovės ypatumus, pasiekė ir Klaipėdą. Uostamiestyje įsikūrusi įmonė "Wet Weim" organizuoja išskirtinius vienos dienos turus rankų darbo medinėmis kanojomis.

Pažintis su naktine Klaipėda plaukiant Dangės upe, plaukimas Kuršių mariomis su iškyla Kuršių nerijoje, paukščių stebėjimo turas Nemuno deltoje, plaukimas Platelių ežere ar aplink Pilies salą Trakuose - tai "Wet Weim" autoriniai maršrutai, kuriuose nuostabiai dera išskirtinis inventorius, svaiginanti gamta ir šiuolaikiška iškylavimo prabanga (angl. "glamping").

"Wet Weim" turų dalyviai plaukia medinėmis rankų darbo kanojomis, kurios pagamintos čia, Klaipėdoje. Dvivietės kanojos, suklijuotos iš raudonųjų Kanados kedrų medienos, atrodo labai estetiškai ir yra komfortiškos, jose patogu sėdėti ir gana lengva irkluoti. Nuo plastikinių baidarių jos skiriasi ne tik išvaizda, bet ir svoriu (medinė kanoja sveria vos 30 kg), stabilumu, irklavimo būdu. Medinės kanojos irkluojamos su vienu irklu, kuris iriantis laikomas vertikaliai.

Plaukimas kanojomis organizuojamas tik nedidelėms, iki dešimt žmonių, grupėms, kurias lydi profesionalus gidas-instruktorius arba kartu su juo ir gidas-gamtininkas, kuris puikiai pažįsta kraštą, parodo gražiausias jo vietoves, papasakoja apie istoriją arba florą ir fauną.

"Tai kitoks poilsis gamtoje, skirtas tiems, kurie nori pabėgti nuo miesto šurmulio ir atrasti ramybės prieglobstį gamtoje. O joje tikrai yra ką atrasti, svarbiausia - parodyti tinkamu kampu", - sako Janis Žekanis, "Wet Weim" įkūrėjas.

Tuo galima įsitikinti naktinio plaukimo Dangės upe Klaipėdoje metu. Tai pats trumpiausias ir lengviausias "Wet Weim" maršrutas, kuris trunka tik šiek tiek daugiau nei valandą, puikiai tinka ir neturintiems irklavimo patirties. Dangės upės srovė - nejuntama, tad nesunku irkluoti ir prieš srovę.

ARČIAU GAMTOS. Plaukimas medine kanoja - tai kitoks poilsis gamtoje, skirtas tiems, kurie nori pabėgti nuo miesto šurmulio ir atrasti ramybės prieglobstį. "Wet Weim" nuotr.

NAKTĮ iš Dangės upės Klaipėda atrodo dar gražesnė, romantiškesnė, mielesnė. "Wet Weim" nuotr.


GRUPĖ. Plaukimas kanojomis organizuojamas nedidelėms, iki 10 asmenų, grupėms. "Wet Weim" nuotr.

Uostamiestis iš vandens atsiveria visai kitu rakursu. Ramus ir jaukus Dangės vanduo nušvinta, sumirga šviesomis ir atspindžiais, romantikos prideda kanojos priekyje uždegtas deglas, užtikrinantis turo dalyvių matomumą.

Ramiai, atsipalaidavus plaukiant galima nuodugniai apžiūrėti Dangės krantines ir Klaipėdos senamiestį. Traukia žvilgsnį įmantriomis formomis vandens apgraužti krantinių stulpai, "Meridianas", Rotušė, senieji pastatai atrodo dar įspūdingesni ir didingesni. Neįtikėtinai garsiai ir baugiai bilda tiltai, kai automobiliai ir autobusai jais važiuoja virš galvos, o rimčiausiu plaukimo iššūkiu, padovanojančiu adrenalino dozę, tampa įplauka į seklų Jono kalnelio kanalą.

Nors išplaukiamas atstumas visai nedidelis, tačiau jame galima pajusti dvi skirtingas naktinės Klaipėdos nuotaikas ir ritmus. Atkarpoje nuo Liepų g. tilto iki Biržos tylu, ramu, girdisi, kaip meldai pakrantėje siūbuoja, o praplaukus Biržos tiltą - pasitinka miesto šurmulys, muzika iš kavinių, žmonės mojuoja nuo krantinės.

Romantiškas ir malonus pasiplaukiojimas medine kanoja nepalyginamas su jokia kita vandens pramoga ir neabejotinai yra ta veikla, kurią būtina išbandyti šią vasarą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder