Klaipėdiečių laukia atsinaujinusi IKEA: nauji interjero sprendimai ir švediški skanėstai

Klaipėdiečių laukia atsinaujinusi IKEA: nauji interjero sprendimai ir švediški skanėstai

Šį savaitgalį Klaipėdoje lankytojų laukia gerokai atsinaujinusi IKEA prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta. Ji padidėjo ne tik plotu – pristatomos naujos paslaugos, ekspozicinėje erdvėje demonstruojama daugiau idėjų namams, siūloma tris kartus daugiau prekių, kurias galima įsigyti iškart. Švenčiant atsinaujinimą šį savaitgalį lankytojai bus kviečiami paragauti ir švediškų skanėstų, kurių bus galima įsigyti naujame švediškų maisto produktų skyriuje.

IKEA prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta Šilutės pl. 29 padidėjo maždaug 60 procentų ir nuo šiol užima 4 000 kv. m. IKEA rinkos vadovė Lietuvoje Jolita Juodzevičienė sakė, kad išplėsta ir ekspozicinė erdvė, ir logistikos bei e. komercijos patalpos. Trumpės ir laukimo laikas pirkėjams – paskirta atskira patalpa užsakymams atsiimti, tad kiekvienas lankytojas bus aptarnaujamas dar greičiau.

„Išplėtėme prekių asortimentą, kurį galima įsigyti iškart vietoje. Pradėjome nuo 100, o dabar jau turime net 300 populiariausių klaipėdiečių pageidaujamų prekių, kurias galima įsigyti iškart. Ekspozicinėje zonoje klientai nuo šiol ras dar daugiau įkvėpimo namų interjerui kurti. Klaipėdiečiai gali įsigyti visas prekes, kuriomis prekiaujame IKEA parduotuvėje Vilniuje – užsakydami vietoje arba internetu ir atsiimdami čia“, - sakė J. Juodzevičienė.

Jau siūloma pasižvalgyti po gausesnį ir atnaujintą virtuvės, prieškambario, miegamojo, svetainės, vonios kambario ir kitų baldų asortimentą.

Norintys paragauti švediškos virtuvės, nuo šiol gali rinktis iš švediškų saldumynų, gėrimų, užkandžių, kavos pasiūlos. IKEA atstovai rekomendavo būtinai paragauti šeivamedžių sirupo, nuo švediškos virtuvės neatsiejamos bruknių uogienės, sertifikuotos kavos.


Baldų komplektai ir interjero detalės - pagal klaipėdiečių skonį

Nemažai ekspozicijoje demonstruojamų baldų komplektų sukurti atsižvelgiant į nedidelius Klaipėdos daugiabučių butus ir uostamiesčio gyventojų skonį bei poreikius.

„Kad suprastume, kaip gyvena ir su kokiais iššūkiais namuose susiduria mūsų pirkėjai, kiekvienais metais atliekame rinkos tyrimus, namų vizitus. Tas žinias panaudojame kurdami interjerus - daugumai interjero sprendimų, kuriuos šiuo metu turime ekspozicijoje, idėjos yra parsineštos iš klaipėdiečių namų", - sakė IKEA prekių užsakymo ir atsiėmimo vietos Klaipėdoje vadovė Lina Kubilienė.

Pasak jos, Klaipėdos ir apskritai Lietuvos gyventojai, mėgsta daugiafunkcius baldus, pavyzdžiui, sofas-lovas. Klaipėdiečiai dažniau nei Vilniaus ar Kauno gyventojai perka gėlių stovus. Įdomu tai, kad uostamiesčio gyventojai mėgsta ir specialias stiklines spinteles sporto ar kitiems apdovanojimams laikyti. Šiuo metu aktualūs ir lauko baldai, kuriuos galima apžiūrėti šalia parduotuvės įrengtoje ekspozicijoje. Siūlomi didesni baldai lauko terasoms, mažesni - nedideliems butų balkonams.

IKEA atstovė teigia, kad IKEA siūlo ne atskirus baldus, o išbaigtus sprendimus namams, pavyzdžiui, pirkėjui visada pasiūlomi priedai, aksesuarai, kurie pasirinktą baldą pavers dar patogesniu, talpesniu. Taip pat siūloma įvairių daugiafunkcių daiktų laikymo sistemų, spintų, kurias galima susimodeliuoti pagal savo poreikius. Pavyzdžiui, viena transformuojama daiktų laikymo sistema gali puikiai tikti ir svetainei, ir prieškambariui, ir miegamajam. Įrengtas visiškai naujas skyrius, kuriame eksponuojami sprendimai prieškambariui. Klaipėdiečių butuose jis dažnai būna nedidelis, siauras, tad pagal tai siūlomi ir pritaikyti baldai.

„Kiekvienas pirkėjas gali susikurti savo svajonių kombinaciją, nes siūlome ne tiesiog baldus, o sprendimus. Pavyzdžiui, patariame, kaip susiplanuoti spintą, kad ji būtų maksimaliai talpi ir patogi. Visada galvojame apie tai, kam konkretus daiktas tarnaus, kad jis atitiktų poreikius ir lūkesčius“, - pristatydama atnaujintą ekspoziciją kalbėjo L. Kubilienė.

Pradėtos teikti ir naujos paslaugos, kurių poreikis buvo jaučiamas kurį laiką. Nuo šiol kiekvienas klientas gali gauti interjero dizainerės konsultaciją planuojant kambario, buto, namo ar net biuro interjerą. Konsultacija yra nemokama, 70 proc. suplanuoto projekto prekių įsigyjant IKEA parduotuvėje.


Kviečia ir pagulėti lovose

Parduotuvėje dvigubai padidėjo ir miegamojo baldų skyrius. L. Kubilienė pabrėžė, kad klientus visada kviečia baldus išbandyti - paliesti, pačiupinėti, ant jų pagulėti.

„Ypač kviečiame atsigulti ir išbandyti čiužinius, ant kurių ilsimasi ir praleidžiama išties daug laiko. Juk kaip galima nusipirkti čiužinį jį tik pačiupinėjus ar ant jo atsisėdus? Čiužiniams taikome 25 metų garantiją ir net 90 dienų grąžinimo garantiją apsigalvojus“, - pasakojo IKEA prekių užsakymo ir atsiėmimo vietos Klaipėdoje vadovė L. Kubilienė.

Norintiems išnaudoti kiekvieną namų kampelį, patiks IKEA lovos, kurios turi specialius daiktams laikyti skirtus stalčius. Yra ir lovų, kurių čiužinys pakeliamas ir daiktus lengvai galima padėti ar paimti iš daiktadėžės po čiužiniu.

„Vienas pirkėjas juokavo, kad čia ne lova, o garažas. Tiek daug po ja vietos“, - juokėsi L. Kubilienė.

Išplėstas ir baldų bei prekių vaikams skyrius, kuriame vaikai gali praleisti laiką, kol tėvai laukia prie kasų.

„IKEA daug dėmesio skiria vaikų saugumui namuose ir gyvenimui su vaikais, todėl kurdami interjero sprendimus šeimoms su vaikais, ypač aukštus saugumo reikalavimus keliame gamyboje naudojamoms medžiagoms ir priemonėms“, - pabrėžė L. Kubilienė.

Parduotuvėje gausu apgalvotų mielų smulkmenų. Pavyzdžiui, prie dalies baldų yra pateikiamos ir juos sukūrusių dizainerių mintys - kas juos įkvėpė kuriant konkretų baldą ar baldų seriją, o ekspozicijoje kabančiuose paveiksluose, nuotraukų rėmeliuose įamžinti išskirtinai Lietuvos pajūrio vaizdai.


Kaina, kokybė ir tvarumas

Pasak IKEA parduotuvių vadovių, visi IKEA produktai kuriami demokratinio dizaino principu ir turi atitikti penkis kriterijus: dizaino, kokybės, funkcionalumo, mažos kainos ir tvarumo.

Pavyzdžiui, siūlomas keičiamo aukščio biuro stalas, kurio kainą leido sumažinti panaudotas ne elektrinis, o rankinis aukščio reguliavimo mechanizmas. Tvaresniam gyvenimui siūlomi vandenį taupantys maišytuvai, LED lemputės, atliekų rūšiavimo sistemos.

Kai kuriems baldams gaminti Švedijos mažmeninės prekybos baldais įmonė naudoja ir perdirbtus plastiko gaminius. Pavyzdžiui, vienas virtuvės komplektas net pelnė „Red Dot Award“ dizaino apdovanojimą - spalvota plėvelė, kuria aptraukiama medžio drožlių plokštė, pagaminta iš perdirbtų plastiko butelių. Tarkime, 40x80 cm dydžio plokštei padengti plėvele sunaudojami 25 pusės litro buteliukai.

Beje, IKEA įsipareigojo iki 2030 metų pasiekti, kad visos prekės būtų gaminamos pagal žiedinės gamybos principą - arba iš perdirbtų medžiagų, arba patys būtų perdirbami. Nuo sausio mėnesio parduotuvėje nebėra jokių vienkartinių plastiko gaminių - maišelių, šiaudelių, indų. Pereita prie tvarių alternatyvų, o jų neradus, prekės visiškai atsisakyta.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder