„Colgate“ inovacija – jau Lietuvoje: pristatė pirmą veganišką dantų pastą lengvai perdirbamoje tūbelėje

„Colgate“ inovacija – jau Lietuvoje: pristatė pirmą veganišką dantų pastą lengvai perdirbamoje tūbelėje

Reaguodama į pasaulines aktualijas bei siekdama paskatinti tvarų ir aplinkai draugišką vartojimą,  viena didžiausių pasaulyje dantų pastų gamintoja „Colgate-Palmolive“ pristatė pirmąją dantų pastą lengvai perdirbamoje tūbelėje „Smile for Good“. Naują „Colgate“ produktą jau patvirtino tarptautinė veganų bendruomenė – dantų pastai suteiktas pasaulinės Veganų Draugijos sertifikatas. Iš natūralių ingredientų pagaminta dantų pasta pasiekė ir Lietuvos rinką.

Įprastai visame pasaulyje dantų pastų tūbelės gaminamos iš plonų aliuminio plokštelių, padengtų laminuotu plastiku. „Colgate-Palmolive“ surinkti duomenys rodo, kad daugiau nei du trečdaliai visuomenės nežino, kad dėl tokio skirtingų medžiagų derinio perdirbti tūbeles įprastais metodais yra neįmanoma. 

Vis dėlto „Colgate-Palmolive“ pavyko atrasti technologiją, leidžiančią dantų pastos tūbeles pagaminti lengvai perdirbamas. Tokias tūbeles „Colgate-Palmolive“ gamina iš didelio tankio polietileno (HDPE), pieno pakuotėms gaminti skirto plastiko ir kitų plačiai perdirbamų plastikinių butelių.

Plėsdama savo aplinkai draugiškų produktų krepšelį, kuriame, be ekologiškos „Smile for Good“ dantų pastos taip pat yra anksčiau pristatyti ekologiški „Colgate Charcoal Bamboo“ dantų šepetėliai, „Colgate“ deda visas pastangas tam, kad pasiektų savo tikslą – iki 2025 m. vartotojams siūlytų vien tik lengvai perdirbamas produktų pakuotes.

Technologija dalijasi su konkurentais

Savo išradimu „Colgate“ dalijasi ir su konkurentais. Skaičiuojama, kad per metus pasaulyje pagaminama maždaug 20 milijardų dantų pastų tūbelių. Siekdama paskatinti šių ypač plačiai vartojamų pakuočių perdirbimą, „Colgate“ naujai atrastą lengvai perdirbamų tūbelių technologiją atskleidžia konkuruojantiems dantų pastų gamintojams.

„Colgate“ tikslas yra paversti dantų pastos tūbeles žiedinės ekonomikos dalimi, skatinant joms naudojamo plastiko perdirbimą ir atsisakant bereikalingų šiukšlių. Mes siekiame, kad visos dantų pastų tūbelės, o ilgainiui – ir absoliučiai visos plastikinės tūbelės, atitiktų tuos pačius trečiųjų šalių perdirbimo standartus. Bendri reikalavimai visų bendrovių gaminamoms dantų pastų tūbelėms reikštų visų mūsų pergalę, ir toliau konkuruotume būtent tūbelių turiniu“, – sako Noel Wallace, „Colgate-Palmolive“ generalinis direktorius ir prezidentas.

 

Pasak N. Wallace, sprendimas laisvai dalintis lengvai perdirbamų dantų pastų tūbelių technologija atspindi bendrovės vertybes ir tikslus tvarumo srityje. Sprendimu taip pat prisidedama prie jau atliekamų veiksmų remiant JT tvaraus vystymosi tikslus ir Ellen MacArthur fondo pasaulinio Naujosios plastiko ekonomikos įsipareigojimą. Fondo misija yra paspartinti perėjimą prie žiedinės ekonomikos.

 

Naujoji lengvai perdirbama „Smile for Good“ dantų pastos tūbelė jau sulaukė Plastiko Perdirbėjų Asociacijos (APR) ir iniciatyvos „RecyClass“, kuria siekiama pagerinti sąlygas pakuotėms perdirbti, pripažinimo. Šios organizacijos nustatė perdirbimo standartus Šiaurės Amerikoje ir Europoje. Be to, siekiant įtvirtinti savo inovaciją rinkoje, „Colgate“ taip pat bendradarbiauja su pakuotėmis ir perdirbimu užsiimančiomis suinteresuotomis šalimis.

 

Patvirtino veganai

 

Nauja „Colgate“ prekės ženklu paženklinta dantų pasta „Smile for Good“ pagaminta iš 99,7 proc. natūralių ingredientų ir savo sudėtyje neturi populiarių cheminių medžiagų, tokių kaip natrio laurisulfatas (SLS), titano dioksidas (TiO2) ar sacharinas.

 

Be to, tai pirmoji dantų pasta pasaulyje, ant kurios pakuotės ne tik detaliai išvardinta gaminio sudėtis, bet ir kruopščiai paaiškinta, kam tiksliai reikalingas kiekvienas sudėtyje esantis ingredientas. Tokį sprendimą pastą gaminanti bendrovė „Colgate-Palmolive“ priėmė reaguodama į besikeičiančius vartotojų įpročius – tyrimai rodo, kad į produktų sudėtis ir jų poveikį aplinkai dėmesį kreipia 74 proc. Vakarų visuomenės.

 

Naujasis „Colgate“ gaminys jau pelnė veganų ir ekologijos šalininkų pripažinimą – pastai suteiktas pasaulinės Veganų Draugijos (The Vegan Society) sertifikatas, taip pat FSC ir EcoCert sertifikatai, žymintys, kad produktas pagamintas iš natūralių, aplinkai draugiškų medžiagų.

 

Lietuvos rinkai pristatytos dviejų rūšių „Smile for Good“ pastos – tai „Smile for Food Protection“, skirta kokybiškai burnos higienai užtikrinti, ir „Smile for Good Whitening“, skirta palaikyti dantų baltumui ir sudėtyje turinti sodos.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder