Vitas Vasiliauskas: Ūkio banko turtas viršija 3,5 milijardo litų, draustų indėlių - 2,6 milijardo litų

Vitas Vasiliauskas: Ūkio banko turtas viršija 3,5 milijardo litų, draustų indėlių - 2,6 milijardo litų

Trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje dalyvavęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas nelinkęs kalbėti apie Ūkio banko nacionalizavimą.

"Kol kas mes nekalbam apie nacionalizavimą. Šiai dienai mes turime moratoriumą, tai yra laikiną veiklos apribojimą", - sakė jis žurnalistams.

Lietuvos banko vadovo teigimu, yra keli galimi sprendimų variantai. Jeigu nesimatytų jokių perspektyvų, pats griežčiausias variantas, anot jo, yra bankrotas, kitas variantas - sveikosios banko dalies atskyrimas ir to sveikojo turto perleidimas kažkuriam iš rinkos dalyvių, trečias variantas galėtų būti tarpinio banko įsteigimas.

Paklaustas apie Ūkio banko savininko Vladimiro Romanovo padarytas klaidas, V. Vasiliauskas nurodė rizikos nevaldymą, klasikinės bankininkystės principų nesilaikymą.

"Iš principo yra rizikos nevaldymas bankui išduodant paskolas susijusiems asmenims, paraminiai visokie dalykai ir, be abejo, privatus vartojimas per banką. Kai nueini nuo klasikinės bankininkystės principų, paslysti labai lengva. Tas slydimas yra įvykęs", - sakė V. Vasiliauskas.

Jo duomenimis, Ūkio banko turtas viršija 3,5 milijardo litų, draustų indėlių - 2,6 milijardo litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder