Ūkio banko turtą įvertinti žadama iki rugsėjo galo

Ūkio banko turtą įvertinti žadama iki rugsėjo galo

Audito įmonės "KPMG Baltics" atliekamas Ūkio banko turto vertinimas užsitęs - įmonei paprašius dar kartą pratęsti vertinimo ataskaitos projekto ir pačios ataskaitos pateikimo terminą bendru sutarimu nuspręsta, kad galutinė vertinimo ataskaita turi būti pateikta iki rugsėjo 27 dienos.

Prašydami pratęsti terminą vertintojai nurodė, kad projektas yra didelės apimties ir techniškai labai sudėtingas, todėl nebuvo galima numatyti visų procese išryškėjančių trikdžių.

"Atvirai sakau, kad procesas pernelyg užsitęsė, tačiau priimdami sprendimą dar kartą nukelti pateikimo datą mes vadovavomės prielaida, kad siekiant tinkamai užtikrinti Ūkio banko kreditorių interesų apsaugą vertinimo kokybė yra svarbiau nei terminas. Nepaisant to, vertintojai turėtų suprasti, kad tai yra paskutinis kartas", - pažymėjo Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

"KPMG Baltics" turto vertinimo ataskaitos projektą turėjo pateikti iki rugpjūčio 2-osios. Vėliau terminas buvo nukeltas iki rugpjūčio pabaigos.

Gavus turto vertinimo ataskaitą bus formaliai užbaigtas Ūkio banko turto ir įsipareigojimų perdavimas Šiaulių bankui.

Nustačius Ūkio banko perduotų Šiaulių bankui turto ir įsipareigojimų vertę taip pat bus galima tęsti Ūkio banko turimų opcionų teisių parduoti Šiaulių bankui perduotą nebankinį turtą įgyvendinimą. Siekiant apsaugoti Ūkio banko kreditorių interesus, pagal susitarimą su Šiaulių banku Ūkio bankas turi teisę parduoti nebankinį turtą rinkoje brangiau nei jis perduodamas Šiaulių bankui pagal vertintojų nustatytą vertę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder