Žemės įkainojimo rebusas primena aferą

Žemės įkainojimo rebusas primena aferą

Kiek kainuoja nemažas žemės gabalas Palangoje? Nelygu, kuris valstybės pareigūnas jį vertina. Notarui ji atrodo verta šešiaženklės, o antstoliui ir turto vertintojui - dešimt kartų mažesnės sumos. Dėl to labiausiai nukentėjęs savininkas mano, kad toks manipuliavimas yra tik iš anksto kruopščiai suplanuota afera, kurią įvykdyti padėjo ir valstybės tarnautojai.

Vienas neapgalvotas poelgis, ir turtuolis virsta prasiskolinusiu varguoliu, net nesukrapštančiu šiek tiek pinigų atvykti į teismo posėdį, kuriame sužinotų, kad jo padėtis tapo dar blogesnė. Tokia yra patiklumo kaina. Ir jokios, teisingumą ginančios institucijos tokiu atveju nepadeda.

Toks moralas yra istorijos, įvykusios visai neseniai Klaipėdoje. Gaila, kad kai kurie žmonės yra tokie patiklūs, o kai kurie - tik tokių ir laukiantys, siekdami pralobti.

Tai - žemės savininko versija, kuria teisėsauga nepatikėjo.

Žemę užstatė už paskolą

2005 metais Vladas V. (visas šioje istorijoje minimų asmenų pavardes redakcija žino) paveldėjo pusketvirto hektaro žemės šalia Palangos. To nemažo sklypo šalia kurorto rinkos vertė ekonominio pakilimo metais siekė apie pusę milijono litų - bent jau tokia suma jis buvo įvertintas ir antspaudais patvirtintas profesionalų.

Galima sakyti, kad Vladą aplankė laimė - kas tuo nepatikėtų, iš dangaus nukritus pusės milijono vertės žemės gabalui? Tačiau, jo nelaimei, apie netikėtą praturtėjimą greitai pasklido žinia. Ir ja kai kas nutarė pasinaudoti.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder