Vydūno mokyklą griaus iš savivaldybės lėšų

Vydūno mokyklą griaus iš savivaldybės lėšų

Šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos kolegija pritarė sprendimui savo lėšomis griauti Vydūno mokyklą. Tiesa, šiam sprendimui dar turės pritarti pati miesto Taryba.

Vydūno mokykla iš pastato Daržų g. 18 turėtų būti iškeldinta iki rugsėjo 1 d. Šiuos pokyčius numato dar 2003 metų detalusis planas. Jame taip pat nurodyta, kad keičiama ir žemės sklypo paskirtis - iš visuomeninės į komercinę.

Posėdyje svarstyti du pasiūlyti variantai. Vienas iš jų - Vydūno mokyklos pastatą griauti savivaldybės lėšomis, vėliau išnuomojant žemės sklypą ir taip susigrąžinant išleistus pinigus. Kitas - mokyklą leisti privatizuoti, su įpareigojimu naujiesiems savininkams pastatą nugriauti. Nutarta, kad pirmuoju būdu gautos pajamos būtų didesnės.

Tiesa, savivaldybei nusprendus griauti mokyklos pastatą savo jėgomis, tektų pakloti apie 1,4 mln. litų. Ši suma esą tokia didelė, nes pastatą nugriauti ne taip paprasta - jis užima apie 30 tūkst. kubinių metrų, perdangos yra monolitinės, po žeme įrengta 8 arų ploto slėptuvė. Pastatą, savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės teigimu, teks griauti "išlukštenimo" būdu, t. y. po truputį išardant stogą, duris, langus ir t. t. Pastato nugriauti paprastu brutaliu būdu neleidžia ir tai, jog jis įsikūręs senamiesčio teritorijoje.

Leisti pastatą privatizuoti politikai pasibaimino, mat esą žinoma daug atvejų, kuomet po privatizacijos naujieji šeimininkai nebekreipia dėmesio į prisiimtus įsipareigojimus, todėl pastatas gali likti ir nenugriautas.

Pasirinkti ir pradėti įgyvendinti sprendimą reikia kuo skubiau, mat jau nuo rugsėjo 1-osios pastatą reikės pradėti saugoti ištisą parą. Baiminamasi, kad jis netaptų dar viena benamių landyne.

Diskusijų metu atsirado ir kitokių pasiūlymų. Tarybos narys Arūnas Barbšys nesutiko nė su vienu pasiūlytu variantu ir tikino, jog pastato nugriauti iš viso nereikia. Esą jį reikėtų renovuoti ir ten įkurti bendruomenės namus. Kolegos pasiūlymą papildė ir Vytautas Lupeika. Jis kategoriškai prieštaravo mokyklos nugriovimui ir tikino, jog ten reikia įkurdinti jei ne bendruomenės namus, tai bent senamiesčio seniūniją ar išvis pastatą atiduoti kuriai nors aukštajai uostamiesčio mokyklai.

Šių pasiūlymų Tarybos kolegija nesvarstė, nes nebuvo su jais susipažinusi iš anksto. Tačiau pasiūlymai galės būti teikiami tuomet, kai klausimas bus svarstomas miesto Taryboje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder