Viltis turėti bendrąjį planą - rudenį

Viltis turėti bendrąjį planą - rudenį

Klaipėdos rajono žemių savininkai piktinasi, jog rajono valdžiai niekaip nesugebant patvirtinti bendrojo plano pakeitimų, jų sklypų vertė vis krinta, ir prarandami tūkstančiai litų. Savivaldybės nuomone, derinimo procedūrų trukmė kol kas yra normali, turima vilčių, jog rudenį plano pakeitimai jau bus patvirtinti.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjos Vidos Vytienės, bendrojo plano pakeitimai jau artėja prie pabaigos - liko suderinti tik su keliomis institucijomis. Pats projektas, kaip ir planuota, buvo parengtas jau praėjusių metų pabaigoje, pagal numatytus terminus vyko ir viešasis svarstymas.

"Bendrasis planas yra labai rimtas dokumentas, mūsų praktikoje dar nėra buvę, kad viskas vyktų pagal grafikus. Sprendiniai - taip, bet derinimo procedūros gali užsitęsti neprognozuojamai. Šiuo atveju viskas klostosi normaliai", - sakė V. Vytienė.

Atsižvelgiant į didelį visuomenės suinteresuotumą atsakingos institucijos sprendinius nagrinėjo ypač atidžiai.

"Negalėčiau atsakyti, ar derinant planą žemės vertė krinta. Dabar pats planavimas įgauna naują kokybę, protingai suplanuotų sklypų vertė nekris. Anksčiau buvo įprasta planuoti bet kaip, o dabar pradedamas kreipti dėmesys ne tik į savo, bet ir aplinkos būtį, į koncepciją, o ne tik į galutinius sprendinius. Su kokybišku planavimu žmonės išloš daugiau", - svarstė V. Vytienė.

Bendrojo plano pakeitimus viliamasi patvirtinti rudenį, galbūt netgi jo pradžioje.

"Į planavimą buvo pažvelgta protingai, bendrasis planas bus kokybiškesnis", - būsimąjį dokumentą įvertino V. Vytienė.

PRIEŽASTIS. Anot rajono valdžios, bendrojo plano pakeitimų derinimas neužtruko perdėtai ilgai - dokumentas esąs rimtas, tad atsakingos institucijos viską analizavo ypač dėmesingai.

Mariaus JOVAIŠOS nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder