Viltis miršta paskutinė: pataisos dėl daugiabučių namų atnaujinimo ir modernizavimo

Viltis miršta paskutinė: pataisos dėl daugiabučių namų atnaujinimo ir modernizavimo

Antradienį Seimas priėmė Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti bei daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymo pataisas, kuriomis siekiama paskatinti daugiabučių namų butų savininkus, savivaldybes ir bendrojo naudojimo objektų administratorius aktyviau dalyvauti Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programoje.

Šias pataisas, kurios įsigalios gruodžio 1-ąją, parėmė 91 Seimo narys, prieš balsavusiųjų nebuvo, 15 parlamentarų susilaikė.

Pagal priimtas pataisas valstybės parama ne tik daugiabučio namo butų, bet ir kitų patalpų savininkams bus teikiama kompensuojant Vyriausybės nustatytą, tačiau ne mažesnę kaip 50 procentų išlaidų dalį atnaujinimo (modernizavimo) projektui parengti ir statybos techninei priežiūrai vykdyti, taip pat ne didesnę kaip Vyriausybės nustatytą kompensuotiną atnaujinimo (modernizavimo) projekto įgyvendinimo administravimo išlaidų dalį.

Be to, Seimas priimtais pakeitimais nustatė, kad 15 procentų investicijų, tenkančių Vyriausybės nustatytoms energinį efektyvumą didinančioms priemonėms, bus kompensuojama neatsižvelgiant į pasiektą energinio naudingumo klasę.

Nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims bus kompensuojamos atnaujinimo (modernizavimo) projekto parengimo, statybos techninės priežiūros išlaidos, kredito draudimo įmoka, kreditas bei palūkanos.

Pagal šiuo metu dar galiojančią tvarką, valstybės parama daugiabučių namų butų savininkams, įgyvendinantiems daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projektus, teikiama, jeigu pagal atnaujinimo (modernizavimo) projekte numatytas priemones pasiekiama ne mažesnė kaip D energinio naudingumo klasė. Įgyvendinus projektą daugiabučio namo butų savininkams kompensuojama 50 procentų išlaidų atnaujinimo (modernizavimo) projektui parengti.

Papildoma valstybės parama kompensuojant 15 procentų investicijų, tenkančių Vyriausybės nustatytoms energetinį efektyvumą didinančioms priemonėms, teikiama, jeigu pasiekiama ne mažesnė kaip C energinio naudingumo klasė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder