Vietoj "stiklainių" - "Maxima"?

Vietoj "stiklainių" - "Maxima"?

Keletą metų pačiame miesto centre, Herkaus Manto gatvėje, apleistas stovėjęs buvusio kino teatro "Vaiva" pastatas dar šiemet turėtų sulaukti statybininkų. Kaip vienas galimų šio pastato naujakurių įvardijamas ir prekybos tinklas "Maxima".

Buvusio "Vaivos" kino teatro savininkų - bendrovės "Tilžės projektai" - atstovo Mariaus Markaičio teigimu, šiuo metu vykdomos pastato rekonstrukcijos darbams reikalingų leidimų derinimo procedūros. Apie 3-4 mėnesius truksiančias statybas ketinama pradėti pavasarį.

Pastato tūris nekis

"Pastatas išliks tokio paties dydžio, kaip ir yra dabar. Numatomi tik vidaus patalpų pertvarkymo darbai. Pastato fasadą ketiname padengti klinkerinėmis molio spalvos plokštėmis. Išliks ir virš centrinio pastato įėjimo esantis stogelis. Ant jo ketiname įrengti vasaros lauko terasą", - sakė M. Markaitis.

Pasak jo, bendrovė savo lėšomis taip pat planuoja rekonstruoti priešais pastatą esančią aikštę. Svarstoma, kad čia galėtų atsirasti ir skulptūra.

"Ketiname šiam tikslui skelbti idėjų konkursą, - sakė M. Markaitis. - Taip pat gretimais esančio daugiabučio kieme planuojame įrengti vaikų žaidimų aikštelę."

Jis pažymėjo, kad su gyventojais jau suderinta ir eismo judėjimo schema, pagal kurią numatyta, kad pastate įsikūrusias įmones galės aptarnauti tik mažų gabaritų krovininis transportas. Jam įvažiavimas bus numatytas iš S. Šimkaus gatvės.

Įsikurs "Maxima"?

M. Markaičio teigimu, buvusiame "Vaivos" kino teatre bus įrengtos komercinės paskirties patalpos. Tačiau kas konkrečiai čia įsikurs, esą dar neaišku.

"Šiuo metu vyksta derybos su keliais potencialiais patalpų nuomotojais", - pažymėjo bendrovės atstovas.

Kaip vienas jų įvardijamas ir prekybos tinklas "Maxima".

"Galiu patvirtinti, kad bendrovė norėtų šiemet čia atidaryti parduotuvę "Maxima X". Vyksta derybos dėl patalpų nuomos. Sutartis su pastato savininkais dar nepasirašyta", - teigė bendrovės "Maxima LT" komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

Istorija

Prieš keletą metų kita uostamiesčio bendrovė "Investicijų kvadrantas" planavo vietoje "Vaivos" kino teatro statyti šešis daugiaaukščius pastatus. Tam įnirtingai priešinosi dabartinis Seimo narys, buvęs Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinio vadovas Naglis Puteikis, dėl to net teistas. Užsitęsus detaliojo plano derinimo procedūroms, bendrovė "Investicijų kvadrantas" šį pastatą prarado, nes nebeturėjo galimybių vykdyti kreditinių įsipareigojimų.
2012-aisiais vykusių varžytynių metu bendrovė "Tilžės projektai" buvusį kino teatrą "Vaiva" įsigijo už kiek didesnę nei 2,5 mln. litų sumą. Bendras pastato užimamas plotas siekia kone 1,8 tūkst. kv. m.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder