Sklypo Palšmitams lengvai neatiduoda

Sklypo Palšmitams lengvai neatiduoda

Detaliojo plano koncepcija, pagal kurią Palšmitų šeimai atitektų nemažas sklypas Melnragėje, nesulaukė Klaipėdos politikų pritarimo. Esą žemė būtų atiduota pusvelčiui.

Šeima pretenduoja į 48 arų sklypą, esantį Antrosios Melnragės gatvėje 5 ir šiuo metu priklausantį valstybei. Nesuderinus jo detaliojo plano, stringa visos gyvenvietės planavimas.

Miesto ir Palšmitų šeimos interesai nesutampa nuo 2001 metų. Prieš daugiau nei dvejus metus teismas abi puses įpareigojo taikiai išspręsti žemės grąžinimą prie nuosavybės teise valdomų pastatų.

Tačiau iki šiol nepavyksta suderinti net detaliojo plano koncepcijos - praėjusį ketvirtadienį miesto Tarybos nariai balsavo prieš jos patvirtinimą ir šį klausimą atidėjo.

Norima išsiaiškinti, ar nuo 1958 metų sklypą naudojanti šeima per šį laikotarpį mokėjo žemės naudojimo mokestį, taip pat - kokią kainą mokės už šią žemę.

"Jeigu pritartumėme plano koncepcijai, o vėliau - ir detaliajam planui, nereikėtų skelbti aukciono ir jie už žemę mokėtų minimalią kainą, kuri yra apie 10 kartų mažesnė nei rinkos. Reikia tai išsiaiškinti. Nežinau, ar miestas yra tiek turtingas, kad pusvelčiui dalintų savo žemes", - sakė vicemeras Artūras Šulcas.

Vieno aro kaina Melnragėje gali kainuoti apie 200 tūkst. litų.

Tarybos nariams taip pat užkliuvo ir tai, kad sklypą juosianti tvora pripažinta nelegaliu statiniu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder