Šilumos kelias priklauso ir nuo kaimynų

Šilumos kelias priklauso ir nuo kaimynų

Tik užvakar vakarą, kentėję beveik savaitę nuo oficialios šildymo sezono pradžios, šilumos savo butuose sulaukė vieno uostamiesčio Kauno gatvės namo gyventojai. Už tokį laukimą žmonės turėtų "padėkoti" vienam iš savo kaimynų.

Šilumos Kauno g. 47-ojo namo antrosios laiptinės gyventojai, gyvenantys vieno kambario butuose, neturėjo nuo pat praėjusio trečiadienio. Priežastis - elementari: viršutiniame aukšte gyvenantis žmogus neišleido oro iš šildymo sistemų, gyventojo kelias dienas negalėjo rasti ir šilumininkai bei namo administratoriai.

"Deja, šildymo sezono pradžioje panašūs atvejai tampa tradiciniai, nors jų ir nėra daug. Šildymo sistemos tokios, kad prieš paleidžiant šilumą viršutiniuose aukštuose gyvenantys žmonės turi išleisti radiatoriuose susikaupusį orą. To nepadarius šiluma cirkuliuoti negali", - sakė įmonių grupės "City Service", kuriai priklauso minėtą namą prižiūrinti "Ąžuolyno valda", atstovas ryšiams su visuomene Vilius Mackonis.

Pasak jo, namų administratoriai turi ne visų gyventojų kontaktus - kartais savininkai būna išvažiavę, kartais išnuomoję butus. Todėl panašiais atvejais prašoma ir kaimynų sąmoningumo.

"Būtų gerai, kad ir patys gyventojai pasidalintų su valdomis kaimynų iš viršutinių aukštų telefonų numeriais ar kitais duomenimis arba primintų tiems kaimynams, jog būtina nuorinti šildymo sistemas. Taip tokių atvejų tikrai būtų mažiau", - sakė V. Mackonis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder