Šalia sporto centro dygs gyvenamieji namai

Šalia sporto centro dygs gyvenamieji namai

Klaipėdoje, šalia naujojo sporto klubo "Impuls" likusias griuvenas planuojama paversti gyvenamasiais namais, tačiau kada - kol kas niekas tiksliai negali atsakyti.

Savininkai tikina, kad šių pastatų rekonstrukcijos procesas stringa dėl užsitęsusių derinimų su paveldosaugininkais. Pastarieji atkerta, kad draudimas buvo tik vienas - neleista tų vaiduoklių griauti. Leidimai buvusius ūkinius pastatus rekonstruoti ir pritaikyti gyvenamajai paskirčiai esą jau seniai išduoti.

Gresia gėdos sąrašas

Liepų gatvės gale, priešais Mokyklos gatvės viaduką esanti teritorija, pastačius sporto klubą "Impuls", pasikeitė neatpažįstamai. Visgi ne vienam pravažiuojančiam pro šalį akis bado toje vietoje likę du apgriuvę pastatai.

"Nežinau, kam tos griuvenos priklauso. Žinau, kad jos ne mūsų. Ar neerzina? Šitaip per švelniai būtų pasakyta", - lakoniška buvo sporto klubo "Impuls" Klaipėdoje vadovė Inga Dumbauskienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Statinių priežiūros poskyrio darbuotojų žiniomis, tiek naujasis "Impuls" sporto klubo pastatas, tiek greta esantys vaiduokliai priklauso tai pačiai bendrovei "Solvenita", kuri ir yra valstybinio sklypo nuomininkė.

"Visi šie pastatai turi vieną adresą - Liepų 53A. Kai buvo išduotas statybos leidimas, mes nebekontroliavome, kas daroma su tais pastatais. Tačiau, jei griuvenos ir toliau liks tokie neprižiūrėti, kaip yra dabar - kitais metais krutinsime savininkus. Jie gali vėl būti įtraukti į apleistų statinių sąrašą, kaip buvo anksčiau", - komentavo Statinių priežiūros poskyrio darbuotojos.

"Sunku pasakyti"

"Solvenitos" atstovai telefonu paaiškino, kad griuvenos iki šiol gadina miesto vaizdą ne dėl jų kaltės. Esą viską stabdo uostamiesčio paveldosaugininkai.

"Tebevyksta derinimo procedūros su Klaipėdos paveldosaugininkais. Mes norėjome tuos pastatus nugriauti, bet mums neleido, sakė, kad reikia saugoti. Numatyta, kad vietoje jų bus gyvenamosios paskirties pastatai. Tačiau kada tai įvyks - sunku pasakyti. Kol vyks derinimo procedūros, gal reikės tas griuvenas aptverti, kad nekeltų grėsmės", - situaciją telefonu komentavo neprisistatęs "Solvenitos" atstovas.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėja Audronė Puzonienė patikino, kad viskas, kas reikia, seniai suderinta, statybos leidimas išduotas, tad jokių trukdžių nėra.

"Statybos leidimas buvo išduotas visam kompleksui - ir buvusiam skerdyklos pastatui, vietoje kurio įrengtas sporto klubas, ir šalia stovintiems buvusiems ūkiniams pastatėliams. Taip, nugriauti mes jų neleidome, tačiau leidome restauruoti ir pritaikyti gyvenamajai paskirčiai. Buvo dar viena sąlyga, kad tame sklype negali būti vykdomos naujos statybos, kol nebus sutvarkyti esantys pastatai", - komentavo A. Puzonienė.

Paveldosaugininkė pabrėžė, kad "Solvenita" pastatų kompleksą tvarko tik iš savo lėšų, tad esą visiškai normalu, kad ne visus pastatus pavyko rekonstruoti vienu sykiu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder