Pažeidžiantieji taisykles gali netekti lengvatų

Pažeidžiantieji taisykles gali netekti lengvatų

Įmanoma, jog Klaipėdoje keisis nekilnojamojo turto mokesčių lengvatų taikymo tvarka. Pasigirdo siūlymai nebetaikyti lengvatų viešosios tvarkos taisyklių nesilaikančioms viešojo maitinimo įstaigoms, taip pat griežtinti jų teikimą apleisto ir neprižiūrimo nekilnojamajo turto savininkams.

Finansų ir ekonomikos posėdžio metu Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė siūlė nekilnojamojo turto mokesčių lengvatas taikyti ne tik tiems, kurie turizmą skatinančias veiklas vykdo istorinėse Klaipėdos dalyse, bet ir Smiltynėje. Tokia lengvata Savivaldybės biudžetą kasmet paplonintų daugiausia 20 tūkst. eurų.

Taip pat siūloma nustatyti mažiausią lauko kavinės užimamą ploto dalį - ne mažiau kaip 10,10 kv. metrų. Taip būtų siekiama išvengti nemalonių situacijų, kai kavinės savininkas išneša į lauką vieną stalą, kėdę, ir prašo lengvatos už didelės vertės nekilnojamąjį turtą. Tokių atvejų esą pasitaikė ne kartą.

Taip pat žadama nebetaikyti mokesčių lengvatų apleistam ir neprižiūrimam nekilnojamajam turtui, o kompleksiškai tvarkantys fasadus ir stogus prašydami lengvatos Savivaldybei turėtų pateikti įrodymą, kad darbai vyksta legaliai - pastato tvarkybos projekto leidimo kopiją.

Komiteto pirmininko pavaduotojas, vicemeras Artūras Šulcas taip pat ragino nebedrausti pasinaudoti mokesčių lengvata licencijuota veikla užsiimantiems asmenims, kurie nori susitvarkyti pastato, kuriame, tarkime, vykdoma prekyba alkoholiu ar tabaku, fasadus, stogus. "Juk jie vykdo legalią veiklą, o mūsų tikslas - kad senamiestis susitvarkytų", - teigė A. Šulcas. Šį pasiūlymą vieni komiteto nariai palaikė, kiti jam nepritarė.

Vicemeras taip pat siūlė netaikyti lengvatų toms viešojo maitinimo įstaigoms, kurios per metus pažeidžia viešosios tvarkos taisykles. Tarkime, naktimis prekiauja alkoholiu arba triukšmauja. "Mes nežinome priemonių, kaip juos sutramdyti. Kai tas įstaigas aplanko viešosios tvarkos kontrolieriai, populiaru pasisiūlyti susimokėti baudas iš anskto, už metus. Tai nėra gera praktika, taigi reikia ieškoti kitų drausmės priemonių", - teigė jis.

Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius ragino išanalizuoti pasiūlymus ir pristatyti juos kito posėdžio metu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder