Nepagrįstų investicijų grąžinti nesiruošia

Nepagrįstų investicijų grąžinti nesiruošia

Dar 1996 metais švedų bendrovė "Handelshuset Sverige-Litauen AB" (Švedijos Karlskronos prekybos centras) išsinuomojo uostamiesčio S. Daukanto gatvėje 15 numeriu pažymėtą pastatą. Tuomet ji su Klaipėdos miesto savivaldybe, kuriai nuosavybės teise ir priklauso minėtas pastatas, sudarė nuomos sutartį 50-iai metų.

Švedai prastos būklės pastatą rekonstravo, tačiau 2008-aisiais panoro nutraukti nuomos sutartį. Tokiu atveju pagal sutarties sąlygas savivaldybė privalėjo grąžinti bendrovės investicijas.

Tuomet "Handelshuset Sverige-Litauen AB" nurodyta investicijų suma buvo 1 mln. 44 tūkst. litų, tokiai sumai pritarė ir Klaipėdos miesto savivaldybės taryba. Vėliau, pasak savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, buvo sudarytos komisijos, darbo grupės, kurios nustatė, jog dalis nurodytos investicijų sumos nėra pagrįsta.

Savivaldybės administracija išmokėjo švedams 881 tūkst. Lt. Liko neapmokėta - 162 tūkst. Lt, nes šiai sumai buvo pateiktos tik sąskaitos faktūros, tačiau nebuvo pateikta atliktų darbų aktų, kitų dokumentų.

"Mes užginčijome pradinę sumą, nes jie nepateikė visų dokumentų. Jie žadėjo dokumentus pateikti, mes daug kartų rašėme, kontaktavome, jie buvo atvažiavę, tačiau reikiamų dokumentų taip ir nepateikė, todėl tie pinigai negali būti grąžinami. Būtent todėl siekiame, kad Taryba pakeistų savo pradinį sprendimą", - sakė G. Paulikienė.

Šiuo metu Švedijos Karlskronos prekybos centras negrąžintus pinigus bando atgauti su teismų pagalba. Pasak savivaldybės Teisės ir personalo skyriaus vedėjo Artūro Žičkaus, teisme buvo priimtas miestui nepalankus sprendimas, tačiau jis nėra įsigalėjęs, nes buvo apskųstas.

"881 tūkst. Lt mes jau sumokėjome. Mes nesutinkame mokėti tik 162 tūkst. Lt, o jie reikalauja laikytis susitarimo. Tačiau mes turime duomenų, kad jiems iš tikrųjų tiek nepriklauso. Mes negalime jų grąžinti. Tai yra biudžeto pinigai, o biudžeto pinigai negali būti švaistomi be pagrindo. Dabar reikia atitaisyti komisijos nustatytą klaidą Tarybos sprendime. Reikia atstatyti teisybę, kad niekas nenukentėtų", - sakė A. Žičkus.

Ar pakeisti savo pirminį sprendimą ir nustatyti 881 tūkst. Lt investicijų sumą vietoj 1 mln. 44 tūkst. Lt, nuspręs miesto Taryba, kurios posėdis preliminariai turėtų vykti kovo 17 d.

"Be abejo, teisme Tarybos sprendimas bus reikšmingas. Juk taip negali būti, kad nepagrįstai būtų išmokėti keli šimtai tūkstančių. Nesvarbu, kad jie švedai", - sėkmingos baigties tikėjosi A. Žičkus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder