"Luizės namas": čia pasijusite kaip nuosavame name

"Luizės namas": čia pasijusite kaip nuosavame name

Ar bute gyvenantys žmonės gali jaustis tarsi gyventų nuosavame name? "Luizės namo" statytojai laužo nusistovėjusius standartus ir sako "taip": į šiltus ir jaukius namus jau keliasi šeimos, kurios turės ne tik naują būstą, bet ir žavų vidinį kiemelį ar net nuosavą žemės lopinėlį.

Šiaurės prospekte besiformuojantis naujas gyvenamasis kvartalas į šviesius butus ir apartamentus jau kviečia pirmuosius naujakurius. Šiaurinėje miesto dalyje, šalia prekybos centro "Luizė", sparčiai iškilę du nauji namai džiugina ne tik būsimų gyventojų, tačiau ir aplinkinių akį. Kokybiškai pastatytuose, šiltuose ir jaukiuose butuose bei apartamentuose įsikurs net 40 šeimų.

Pasirūpino šiluma

"Luizės namo" projekto vadovas Romas Grigalevičius tvirtina, kad namų jaukumą pirmiausia užtikrinti padeda jų šiltumas. Statant "Luizės namą" gelbėjo sukaupta patirtis ir naujovių taikymas.

"Tai yra pirmieji namai Klaipėdoje, kurių butai šildomi grindimis. Tai reiškia, kad nėra radiatorių, todėl gyventojai vietoje jų galės sukurti gražių interjero detalių. Nors namas prijungtas prie miesto šildymo sistemos, kiekviena patalpa turi šilumos daviklį ir reguliatorių. Ieškodami būdų išsaugoti šilumą namuose daug dėmesio skyrėme langams, kuriems kai kurie statytojai neskiria reikiamo rūpesčio. Visuose butuose sumontuoti "Gealan 9000" langai su dvigubu stiklo paketu, stora vidurine sandarinimo guma. Be to, langai turi praktiškai nenaudojamą apšiltintą palangės profilį", - atskleidžia R. Grigalevičius ir patvirtina, kad atlikus šilumos pralaidumo bandymą paaiškėjo, jog šaltis nesiskverbia nei iš po palangių, nei iš po grindų.

Prancūziškos architektūros įkvėptuose, tačiau nuo uostamiesčiui būdingo stiliaus neatitrūkusiuose namuose butai įrengti ir mansardoje. Stogas uždengtas čerpėmis, o po jomis paslėptas akmens vatos ir poliuretano putų sluoksnis. Anot R. Grigalevičiaus, turint tokį stogą virš galvos žiemą nebus šalta, o vasarą nekankins karštis.

Nuo erdvių butų ir apartamentų nesiskiria ir laiptinės. Statytojai bendrųjų erdvių nenorėjo paversti rūsiu, todėl koridoriai - erdvūs ir šviesūs. Čia sudėtos ilgaamžiškumą ir praktiškumą garantuojančios granitinės plytelės.

PARUOŠTA. "Luizės namo" gyventojai jau kraustosi į naujuosius namus. Statytojai pasirūpino, kad butai ir apartamentai būtų iš dalies įrengti. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

R. Grigalevičius įsitikinęs, kad "Luizės name" gyvensiantys žmonės jausis tarsi savo privačioje valdoje. Jų laisvalaikiui sukurtas uždaras vidinis kiemas, kuriame įrengta pavėsinė, vaikų žaidimų aikštelė, ilgaamžiai ir kokybiški treniruokliai, o už namo - 37 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Išskirtinis "Luizės namų" akcentas - pirmo aukšto gyventojams priskirti žemės lopinėliai.

"Pirmame aukšte gyvenantys žmonės turės savo mažą kiemelį, kurį galės prižiūrėti kaip tinkami - apsitverti tvorele ar krūmeliais, pasodinti gėlių ir panašiai. Erdve ypač džiaugiasi jaunos šeimos, kadangi sėdint namų svetainėje nereikia jaudintis dėl į kiemą išleistų vaikų. Jie visada bus matomi, o po aptvertą teritoriją nevaikščios jokie svetimi žmonės", - atskleidė projekto autorius ir tvirtino, kad po kelerių metų naujakurių puoselėjamos erdvės turėtų atrodyti itin įspūdingai.

Pakvietė susipažinti

Vaikštant po "Luizės namo" kiemą į akis krenta čerpėmis dengta pavėsinė. Namų statytojai pasirūpino, kad čia būtų įvesta elektra, pastatyti stalai ir suolai.

"Gyventojai, neturintys savo žemės gabalėlio, čia galės bendrauti, išsikepti šašlyką, ilsėtis", - atskleidžia R. Grigalevičius.

Jaukios vietos patogumą spėjo išbandyti ir netrukus naujuose namuose įsikursiantys gyventojai. Susipažinti, pabendrauti su namo statytojais, prižiūrėtojais ir paslaugų teikėjais butus įsigijusios šeimos buvo pakviestos į barbekiu.

Čia atvyko ne tik naujakuriai, tačiau ir namą eksploatuojančios bendrovės Vitės valdų atstovai, namą stačiusių ir patogumus įrengusių bendrovių atstovai, apsaugos paslaugas teiksiančios bendrovės vadybininkai ir net šalia esančio prekybos centro "Luizė" atstovai.

Susitikimą suorganizavusi bendrovė UAB "Tameka" džiaugėsi, kad susipažinti atvyko tiek daug šeimų ir paslaugų teikėjų.

"Šiuo barbekiu parodome, kam skiriame šią pavėsinę. Vykdydami projektą norėjome įrodyti, kad gyvendami bute galite jaustis tarsi gyventumėte privačioje valdoje. Sukūrėme gražų kiemą, įrengėme teritoriją ir esu įsitikinęs, kad ją tausosite ir prižiūrėsite", - į susirinkusiuosius kreipėsi projekto vadovas R. Grigalevičius.

Beje, visiškai įrengto ir papuošto vidinio kiemo pranašumus pirmieji išbandė vaikai. Energijos nestokojantys mažieji, atrodo, labiausiai džiaugėsi švente - ne tik vaišinosi nuo gausaus stalo, tačiau ir mielai išbandė būtent jiems įrengtą žaidimų aikštelę.

Sužavėjo bendradarbiavimas

Maksimas Ziablicevas buvo tarp pirmųjų, kurie įsigijo butą tuomet dar statomame "Luizės name". Žvelgdamas į savo būsimą būstą naujakurys pasakojo, kad pirkti butą buvo vienas malonumas.

"Pirmiausia sužavėjo geras projektas. Tai - labai patogi vieta. Netoli iki jūros, šalia parduotuvė, patogu atvažiuoti iš bet kurios miesto pusės. Įspūdį paliko pats namas - jis netipiškas ir labai įdomus, o šalia daug erdvės. Manau, kad tai puikus pirkinys, investicija į ateitį", - sakė ketvirtame aukšte besiruošiantis įsikurti vyras.

SUSIPAŽINO. Namo statytojai naujakuriams surengė jaukų barbekiu vakarą. Gyventojai susipažino ne tik su naujais kaimynais, tačiau ir namą stačiusiais žmonėmis, jį prižiūrėsiančios bendrovės "Vitės valdos" atstovais. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Jis pasakojo, jog apie naujai statomus "Luizės namus" išgirdo iš draugų ir tik pamatęs jo projektą labai susidomėjo. Perkant ir nusipirkus butą M. Ziablicevą stebino ir statytojų paslaugumas - buvo suteiktos visos galimybės pačiam sukurti savo būstą.

"Labai patogu, kad lengvai galima keisti buto suplanavimą. Turėjau nemažai pageidavimų ir daug kas dabar atrodo kitaip, nei buvo suplanuota. Džiaugiuosi, kad namo statytojai leido dalyvauti j5 statant, įsiklausė, leido atlikti pakeitimus. Buvo labai malonu bendradarbiauti", - džiaugėsi į "Luizės namą" netrukus įsikelsiantis klaipėdietis.

Galima apžiūrėti ir įsigyti

Adresais Šiaurės pr. 17 ir Šiaurės pr. 17A įsikūrusiuose "Luizės namuose" dar yra laisvų butų ir apartamentų. Namai įkurti 0,3 ha teritorijoje, jie turi 3 aukštus bei mansardą, kurioje taip pat artimiausiu metu įsikurs naujieji gyventojai.

"Luizės namo" pranašumai: čerpinis stogas; apšiltinta pastogė (naudota akmens vata ir poliuretano putos); langai "Gealan 9000" (su dvigubu stiklo paketu, šiltu palangės profiliu ir vidurine sandarinimo guma); centrinis šildymas grindimis (su reguliatoriais kiekvienoje patalpoje ir kiekvieno buto apskaita); uždara teritorija; poilsio zona (su vaikų žaidimų aikštele, pušelėmis, pavėsine); laiptinės su granitinėmis laiptasijomis ir plytelėmis; žaliosios terasos pirmojo aukšto gyventojams; įstiklintos lodžijos ir prancūziško stiliaus balkonai; privačios automobilių stovėjimo vietos (stovėjimo vieta priklausys nuosavybės teise); natūralus vėdinimas (priverstinis - tualetuose); LED apšvietimas laiptinėse ir kiemelyje.

Susipažinti su projektu, susitarti dėl buto apžiūrėjimo ir įsigijimo galima susisiekus su "Luizės namo" statytojais. Kontaktus ir daugiau informacijos rasite tinklalapyje www.luizesnamas.lt arba susisiekę el. paštu [email protected].

Reklama

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder