Klaipėdos senamiesčio likimą svarstys Vilnius

Klaipėdos senamiesčio likimą svarstys Vilnius

Rytoj, vasario 8-ąją, Kultūros ministerijoje rengiamas pasitarimas dėl Klaipėdos senamiesčio ir Klaipėdos miesto istorinės dalies nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialiųjų planų projektų.

Projektų sprendinius pristatys specialiųjų planų iniciatoriai bei rengėjai – Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalininio ir VĮ "Lietuvos paminklai“ specialistai. Svarstyme pakviesti dalyvauti suinteresuotų valstybės institucijų, Klaipėdos miesto savivaldybės, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos atstovai (LASKAO).

Priminsime, jog projektai uostamiestyje sulaukė kritiškų vertinimų. Juos svarstę Klaipėdos miesto tarybos nariai, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos architektūros ir urbanistikos ekspertai neigiamai vertino dokumentų nekonkretumą, senamiesčio vizualinės apsaugos zonų išplėtimą, neaiškų reglamentavimą, paliekantį daug laisvių kontroliuojančioms žinyboms piktnaudžiauti savo padėtimi ir taip riboti bet kokius fizinių ar juridinių asmenų statybos ar rekonstrukcijos planus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder