Kapitalinis remontas padėjo neilgam

Kapitalinis remontas padėjo neilgam

Nepraėjo nė dešimtmetis nuo milijonus kainavusių savivaldybės pastatų kapitalinio remonto, o į juos jau vėl siunčiami statybininkai. Nemažų investicijų reikia vien dėl to, kad statiniai atitiktų privalomus reikalavimus.

Gana neseniai iš pagrindų sutvarkytų pastatų remontai numatyti Klaipėdos savivaldybės 2014-2016 metų strateginiame veiklos plane.

Pirmasis objektas - Klaipėdos koncertų salė, kurios renovacija baigta 2005-aisiais, ji miestui atsiėjo 7 mln. litų. Tačiau šiandien jau byra čerpės nuo šlaitinio stogo, būtinas jo remontas, tam iš šių metų biudžeto atseikėtos kelios dešimtys tūkstančių litų.

Be to, strategijoje numatyta, kad koncertinė įstaiga bandys gauti pinigų iš Europos Sąjungos fondų, mat per kelerius artimiausius metus reikės atnaujinti patalpas, reikės investicijų ir pastato renovacijai siekiant sumažinti energijos vartojimą.

2005 metais baigtas kapitaliai remontuoti ir neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" pastatas, tačiau ir jam jau būtinas remontas: pusrūsyje kaupiasi vanduo, o tai gali pakenkti statinio konstrukcijoms, pelėsiu pasidengtų sienos.

Šiemet iš miesto biudžeto ketinama skirti 50 tūkst. Lt techniniam projektui parengti, o kiek kainuos pats remontas, neaišku.

Be to, tais pačiais metais baigtas remontuoti ir Klaipėdos savivaldybės administracijos pastatas Liepų gatvėje 11 - buvo atnaujintas ne tik statinio vidus, bet ir įrengtas 5-as aukštas, kuris uždengtas nauju stogu. Buvo investuota 3,8 mln. litų, o šiandien pastatą vėl supa pastoliai - keičiama "labai blogos būklės" stogo danga, darbai atsieis 82 tūkst. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder