Iš renovacijos ratų bandoma ištraukti pagalius

Iš renovacijos ratų bandoma ištraukti pagalius

Žinia, po minėtosios publikacijos Klaipėdoje apsilankęs ir su bendrijų pirmininkais susitikęs aplinkos viceministras Stanislovas Šriūbėnas be kitų pažadų buvo įsipareigojęs ir susitikti su bankų atstovais bei aptarti galimybę palengvinti kreditavimo sąlygas.

Anot ministerijos pranešimo, tai buvo aptarta pasitarime, kuriame dalyvavo Europos investicinio banko bei SEB, "Swedbank" ir Šiaulių banko atstovai.

Kadangi nemažai daugiabučių namų savininkų bendrijų pirmininkų skundėsi dėl to, kad bankai reikalauja, jog namo renovacijai pritartų 60 ar net 70 proc. bendrijos narių, per pasitarimą sutarta reikalauti ne daugiau kaip 60 proc. bendrijos narių pritarimo.

Bendrijų vadovai taip pat pageidauja, kad imant lengvatinius kreditus pagal naująją "JESSICA" finansavimo programą kredito ėmėjas būtų bendrija, kaip buvo pagal senąją programą. Tai, anot jų, padėtų išvengti problemų įforminant dokumentus tais atvejais, kai butų savininkai yra arba išvykę, arba butai įregistruoti nepilnamečių vaikų vardu, arba priklauso užsieniečiams.

Pasak S. Šriūbėno, bus siekiama sudaryti galimybes lengvatinius kreditus teikti dviem būdais ? arba bendrijos, arba butų ir kitų patalpų savininkų vardu. Dėl to ministerija parengs patikslintų valstybės paramos teikimo daugiabučiams namams modernizuoti taisyklių projektą ir pateiks jį derinti suinteresuotoms institucijoms.

Su Europos investicijų banko atstovais buvo sutarta, kad šis bankas parengs pavyzdines dokumentų (paraiškų) formas, kurios būtų taikomos visiems lengvatinius kreditus daugiabučių namų modernizavimo projektams įgyvendinti teikiantiems bankams. Kai šios unifikuotos formos bus parengtos, jos bus skelbiamos Aplinkos ministerijos Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros tinklalapyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder