Ekspertas: tolesnis ECB palūkanų normos mažinimas nepagerins finansinės situacijas probleminėse šalyse

Ekspertas: tolesnis ECB palūkanų normos mažinimas nepagerins finansinės situacijas probleminėse šalyse

Europos centrinio banko (ECB) sprendimas toliau mažinti bazinę palūkanų normą, kuris gali būti priimtas jau šią savaitę, vargu ar pataisys finansinę probleminių euro zonos šalių padėtį. Tokią nuomonę antradienį išsakė Austrijos Ekonomikos rūmų Finansinės politikos valdybos vadovas Ralfas Kronbergeris (Ralf Kronberger).

Jo nuomone, "toks sprendimas gali tapti veikiau ženklu apie pasirengimą padėti Italijai, Ispanijai ir Graikijai, bet apčiuopiamo ekonominio efekto tai neduos", informuoja užsienio žiniasklaida.

R. Kronbergeris kartu pažymėjo, kad ECB vertėtų nuodugniai apsvarstyti bazinės palūkanų normos klausimą, nes ji ir taip šiuo metu nustatyta ties minimaliu lygiu. Jeigu ECB bazinė palūkanų norma bus sumažinta 25 baziniais punktais, iki 0,50 proc., ECB tuo atveju, jei situacija toliau blogėtų, gali tiesiog nebeturėti erdvės manevrams, aiškino ekspertas. Jo nuomone, šiandien situacija nėra tokia kritinė, kad "ši erdvė būtų papildomai mažinama. "Ateityje ECB galės žengti tik du tokius žingsnius", - aiškina R. Kronbergeris.

ECB valdytojų tarybos posėdis vyks gegužės 2 dieną. Manoma, kad jame bus svarstomas klausimas dėl bazinės palūkanų normos pakeitimo. Šiuo metu ji sudaro 0,75 proc. Pastarąjį kartą ECB bazinę palūkanų normą sumažino 2012 m. liepą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder