Daugiabutis prie Jono kalnelio kils beveik nepakitęs

Daugiabutis prie Jono kalnelio kils beveik nepakitęs

Šalia "Kultūros fabriko" esančiame sklype jau prasidėjo daugiabučio namo statybos. Nors dar pernai spalį dėl šio projekto Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos ekspertų taryba išreiškė nemažai pastabų, į jas tebuvo atsižvelgta nedaug.

"Vakarų ekspresas" rašė, jog sklype adresu Bangų g. 7 vietoje jau nugriautų apleistų sandėlių žadama statyti daugiaaukštį gyvenamąjį namą, kurio dviejuose sparnuose būtų įkurta 130 butų, o pirmame aukšte - komercinės patalpos. Jo užsakovas - antrinė Šiaulių banko įmonė, nekilnojamojo ir kilnojamojo turto valdymo bei administravimo bendrovė SBTF.

Visgi pernai rugsėjo gale projektą pristačius architektų ekspertų tarybai buvo paberta nemažai pastabų: užkliuvo namo dydis, aukštis, išdėstymas sklype ir net esą gana primityvūs architektūriniai sprendiniai.

STATYBA. Bangų g. 7 sklype statybininkai jau ruošiasi pilti pamatus naujam daugiabučiui. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Visgi Bangų gatvės gyventojai jau stebi statybininkus, kurie ruošiasi pilti daugiabučio pamatus. Būsimo daugiabučio projektui vadovavęs architektas Edmundas Andrijauskas paaiškino, jog buvo atsižvelgta tik į nedidelę ekspertų tarybos pastabų dalį - padaryti minimalūs pokyčiai dėl spalvų ir apdailos detalių.

"Negalėjome keisti pastato apimčių, dydžio ar padėties, kadangi projektas parengtas pagal prieš 10 metų patvirtintą detalųjį planą. Užsakovas paėmęs tą planą skaičiuoja pagal tai, kas ten leidžiama daryti", - paaiškino E. Andrijauskas.

Beje, suprojektuotas pastatas yra maždaug tokio paties aukščio kaip "Kultūros fabriko" pastatas, iki Bangų gatvės jis terasomis netgi nusileidžia iki 3 aukštų. Be to, rengiant projektą detaliajame plane nebuvo numatyta Bastionų gatvė, tad Savivaldybės reikalavimu užsakovas sutiko pastatą atitraukti 20-25 metrus ir palikti erdvę būsimai gatvei - vietoje planuoto 12 tūkst. kv. m ploto pavyks pastatyti apie 8 tūkst. kv. m ploto siekiantį pastatą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder