Būsto renovacijos programa padidins bankų skolininkų gretas?

Būsto renovacijos programa padidins bankų skolininkų gretas?

Seimo nario "darbiečio" Mečislovo Zaščiurinsko nuomone, Vyriausybės sukurta ir patvirtinta būsto renovacijos programa ne tik neatitinka šių dienų realijų, bet ir gali sukurti tokias aplinkybes, kurios dar labiau apsunkins socialiai labiausiai pažeidžiamų Lietuvos piliečių gyvenimą.

"Renovuotinų daugiabučių namų gyventojai viliojami teiginiais, kad būsto atnaujinimas kiekvienam gyventojui leidžia sumažinti šildymo išlaidas, suteikia naują gyvenimo kokybę ir komfortą bei pakelia turimo turto vertę. Tačiau niekas nekalba apie tai, kad renovuojamo daugiabučio gyventojai ant savo pečių užsikrauna finansinius įsipareigojimus bankams keliolikai metų, ir kredito grąžinimas kartu su palūkanomis sudaro žymiai didesnę pinigų sumą nei galimai sutaupyti pinigai už šildymą", - sako M. Zaščiurinskas.

Parlamentaro nuomone, šia programa žmones prievarta siekiama paversti skolininkais.

"Butas yra privati nuosavybė. Nuosavybės teisė - viena pamatinių žmogaus teisių, kurią gina Konstitucija. Kiekvienas individualus asmuo turi teisę elgtis su savo nuosavybe kaip nori, o šia programa žmones prievarta siekiama paversti skolininkais, kadangi sprendimą dėl renovacijos priima daugiabučio namo gyventojų dauguma - 51 proc. Likę gyventojai tiesiog priversti paklusti daugumos sprendimui. Tai iš esmės yra nepriimtina", - teigia Seimo narys M. Zaščiurinskas.

Seimo nario nuomone, daugiabučių namų renovacijos klausimas yra aktualus ir svarstytinas, tačiau Vyriausybės parengta programa gali apsunkinti socialiai pažeidžiamų žmonių gyvenimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder